Indust Bag, No Rules, The Real Things

Kdaj?

Friday, 28. Dec. 2018

Ob

21:30


Na petek 28.12.’18 bo tradicionalni prednovoletni koncert Rock fronta-rock the world-pod tribarvno zastavo: Indust Bag, No Rules, The Real Things. Svobode ne damo-make music, not wars.


INDUST -BAG je metliÅ¡ka punk rock skupina ,ki je nastala v začetku 1980.  Še z nekaterimi takratnimi mladimi punk skupinami iz manjÅ¡ih krajev Slovenije, je tvorila priključek (odgovor) province na začetno punk sceno v Ljubljani. Zvok, v katerem se čuti poleg angleÅ¡kega punka Å¡e vpliv ameriÅ¡kega undergrounda, elemente bluesa, rock& rolla, psihadelije, hc –ja…  danes Å¡e vedno izžareva v svojem energičnem brezkrompromisnem nadaljevanju že davno začetega, a svojevrstno nadgrajenega. Na plan Å¡e zmeraj prihaja poetičnost, samosvoja vokalizacija in kitarski zvok, ki je v svojem »drajvu«  sicer udarno punk in rokersko naravnan, a vseeno precej izvirno (indust bagovsko) oblikovan. INDUST-BAG se tokrat spet pojavljajo v rahlo spremenjeni zasedbi, saj je dosedanjega bobnarja Izidorja Ivanoviča zamenjal Mario Maček, ki je prej svoje izkuÅ¡nje nabiral v karlovÅ¡kih punk hc bendih. Lahko bi rekli da na koncertih znova pričakujemo raznolik repertoar,udaren nastop, ki naj bi kljub že precejÅ¡nji starosti članov prinesel močno dozo rokovske energije.


 

NO RULES prihajajo iz Tuzle. Formirali so se leta 1999, na pobudo kitarista Gorana Čampara. Leta 2003 je izšel njihov prvi album z naslovom “Pasje vrijeme, drugi pa leta 2007, z naslovom ”Probaj me”.  So dobitniki kar nekaj nagrad, med njimi tudi največje BIH glasbene nagrade Davorin 2004 v kategoriji – odkirtje leta – najobetavnejši novi izvajalec, internetni glasbeni magazin GLAS.BA je v letu 2007 razglasil njihov album ” Probaj me ” za enega izmed petih najboljših albumov v BIH v tistem letu. Leta 210 so izdali tretji studijski  album z naslovom ”Homesick Blues”. v Menzi pa smo jih imeli priložnost v letošnjem letu že slišati, ko so prišli predstaviti četrto ploščo “Na cesti bola” ki je izšla pod okriljem založniške hiše ”Take It Or Leave It Records” iz Beograda za Srbijo in Črno Goro.
No Rules so edini band iz BIH, ki igra osnovni rock´n roll – rythm & blues v bosanskem jeziku.



THE REAL THINGS je garage rock skupina, ki jo zanima več kot površno ponavljanje nesmiselnih vzorcev. Njeni začetki segajo v leto 2005 ko je Janez Juh (vokal, kitara) z bobnarjem Maticem Štumbergerjem in kitaristom Matejem Makovcem začel udejanjati svojo glasbeno vizijo.  V zadnjem obdobju skupine, je ustvarjalni tandem kitarskih riffov (Juh-Voljč) odlično dopolnil basist Dovjak, s svojim občutkom za kompozicijo, kar se kaže v številnih novih komadih.



Vstopnina: 10€; za rezervacije 8€; za rezervacije + letak 7€.