Dobrodelni koncert za Zambijo – Karavana

Kdaj?

Saturday, 16. Nov. 2019

Ob

22:00


Šest študentov 6. letnika medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani v času od začetka januarja do konca marca 2020 organizira v okviru Sekcije za tropsko medicino humanitarno-medicinsko odpravo v Zambijo z namenom olajšati oziroma omogočiti dostop do zdravstvenih storitev tamkajšnjim prebivalcem.

V Zambiji bodo stacionirani v vasi Nangoma, kjer že več kot 40 let deluje misijon, ki ga je ustanovil slovenski pater Stanko Rozman. Delali bodo v tamkajšnji bolnišnici, ki deluje v okviru misijona. Bolnišnica nudi medicinsko pomoč območju z 78000 prebivalci, zaradi velikega pomanjkanja zdravnikov, za celotno bolnišnico namreč skrbi le eden, občasno dva zdravnika, pa je vsaka pomoč več kot dobrodošla. Hkrati z idejo nudenja kontinuirane zdravstvene oskrbe se bodo trudili ozaveščati prebivalce o zdravem načinu življenja z delavnicami o prehrani, higieni, zdravi in varni spolnosti, poleg tega pa bodo vodili program za oskrbo podhranjenih otrok, outreach program za cepljenje in zdravstveno oskrbo v manjših in bolj odročnih krajih in program oskrbe kroničnih ran.


Za uresničitev ideje o pomoči potrebujejo večjo količino sredstev, tako finančnih kot tudi zdravil in drugega sanitetnega materiala. Kot neprofitna dobrodelna odprava so popolnoma odvisni od prostovoljnih prispevkov posameznikov ter sponzorskih donacij. Z namenom zbiranja prispevkov tako organizirajo dobrodelni koncert, na katerem bo nastopala glasbena skupina KARAVANA, ki je v svojem opisu zapisala sledeče:

Karavanajte z nami! Z vseh vetrov zbrana druščina muzikantov, pevcev in popotniških pripovedovalcev vas bo v svojih pesmih, songih in skladbah popeljala tja, kjer sleherniki stopajo z roko v roki z ljubeznijo, grehom in smrtjo, v svetove tu in svetove tam, v kraje kjer so doma in v kraje iz katerih človek hoče it drugam. Od etna do gipsy swinga, od folka do šansona, od dekleta na Solkanskem mostu do moža, ki kuha žajfo iz otrok, vam bo Karavana postregla s štikeljci, ki gredo radi v uho in tam ostanejo še dolgo.
Lovro Zafred – vokal, harmonika Lucija Harum – vokal Ivana Percan Kodarin – violina, vokal Ema Kobal – violončelo GaÅ¡per Lovrec – kitara, bas, vokal Luka Krof – harmonika, trobenta, klavir Martin Vogrin – kitara, bas

Več o odpravi si lahko preberete na Facebook strani
na spletni strani
ter na Instagram profilu @zambija2020.

Nekaj pesmim skupine Karavana lahko prisluhnete na spodnjih povezavah:

Prispevek za vstopnico je 5 eur, ves zbran denar pa se bo porabil za namene odprave.