HORA LEGALIS: THE FAPPERS, UP N`DOWNS, PORTMÄNTEAU

Kdaj?

Thursday, 09. Apr. 2015

Ob

21:00


Na tokratni Hori Legalis, bodo v Menzi pri koritu nastopile tri mlade domače skupine.

The Fappers

Perspektivna skupina petih ustvarjalcev je prežeta z mladostniško razigranostjo in pobalinstvom že v samem začetku presenetila skeptike in se dela lotila docela resno in predano. Kljub velikem vložku in skoraj ničnemu izkupičku band še vedno obstaja. Današnja zasedba je takšna praktično od začetka. Njihova življenja so rodeo. Pogosto se grobo vedejo drug do drugega, vendar je to del posla. Zares so družina. Razen glasbe ukradejo marsikaj. Simpatiziranje z rokenrolom, funkom in punkom je pripomoglo, da so se svojega igranja že naveličali. Tako naj bi bilo tudi z publiko.

Povezava:
https://www.facebook.com/pages/The-Fappers/69439460554?fref=ts

Up N’Downs

Zasedbo Up N’Downs sestavljajo zahodnoštajerski rokerji, peterica vsestransko nadarjenih glasbenikov. Njihov repertoar avtorskih skladb predstavlja kombinacijo zgovornih in aktualnih besedil brezkompromisno rokovske, a hkrati poslušljive glasbene podlage ter masivne vokalne konstrukcije, ki postaja njihov zaščitni znak. Kvaliteta njihove glasbe je segla tudi čez meje Slovenije, natančneje do Subotice v Srbiji, kamor so bili v lanskem letu povabljeni na legendarni festival Omladina. V rokavu imajo še precej glasbenega materiala, ki ga bodo v kratkem obelodanili na prvem albumu.


Povezava:
https://www.facebook.com/upndowns?fref=ts

Portmänteau

Približno tako neizgovorljivo kakor je njihovo ime, je tudi njihova glasba oziroma vsaj polovica nje.Skupino sestavlja šest ljubljanskih glasbenikov, ki skozi prepletanja različnih filozofij prihaja do zvočnih stvaritev. Stari znanci Menze pri Koritu, kjer so pred dvemi leti prvič nastopili pred publiko. Njihov avtorski repertoar sestavljajo tako lahkotne zimzelene popevkice kot tudi bolj melanholično obarvane kompozicije. Trenutno so v fazi snemanja svoje prve EP plošče, ki naj bi načeloma izšla v poletnih mesecih.

Vabljeni!

——

Vstopnina: 3 €.

Organizacija: Menza pri koritu.