22. obletnica AKC Metelkove mesta – koncert Fall Out Trio, Portmonteau in We Just Don’t

Kdaj?

Thursday, 10. Sep. 2015

Ob

22:00


We Just Don’t je ljubljanski inštrumentalni power trio, ki igra rock glasbo. Za njihov zvok so značilni vplivi hard rocka, psihadelije, stonerja pa tudi progresive, funka in drugih glasbenih zvrsti. Skupina se osredotoča na ustvarjanje avtorske glasbe, ki pa ji sem in tja dodajajo fraze in vzorce drugih avtorjev. Živi nastopi so deležni tudi nezanemarljive mere improvizacije.
Bend obstaja od februarja 2014, skupina pa se po daljši pavzi zopet vrača na odre.

unnamed (5)

Povezavi:

https://soundcloud.com/we-just-dont
https://www.facebook.com/wejustdontofficial/info?tab=page_info

 

Fall Out Trio so zgodba zase. Trojica že skoraj desetletje igra glasbo, ki bi jo bilo z eno besedo najlažje opisati kot fuzijo, ampak fuzijo ki je popolnoma drugačna od tistega kar ponavadi s tem izrazom opisujemo. Njihovo spajanje prog-rocka, psihadelije in improvizacije je popolnoma edinstveno in zunaj meja. Nekdo je nekoč spretno opazil, da ti fantje včasih zvenijo kot bi združil Fugazi in Frank Zappo, kar jih, ne glede na to kako ta kombinacija čudno izgleda, v nekem delu glasbenega izražanja zelo dobro opisuje.

Povezava:
https://www.facebook.com/groups/336360160410/

 

Portmantau

1001624_643187412376421_1521127235_n

Portmanteau je ljubljanska zasedba šestih študentov ki z manjšimi spremembami zasedbe igrajo že od leta 2013. Trenutno skupino sestavljajo Tilen Slovenc (vokal), Peter Kuntarič (bobni), Matej Kavčič (bas), Jan Kopač (kitara), Maj N. Zalaznik (klaviature) in Blaž Mikl (kitara). Znotraj skupine delujejo kar trije avtorji glasbe, kar pripomore k raznolikem spektru materiala, ki ga izvajajo. Žanrsko se prav zaradi tega težko opredelijo, vendar pa različne pesmi zajemajo žanre kot so, citiram: „...elementi bluesa, kabaretne glasbe, neo-klasicizma akustičnih kitarskih aranžmajev in zanimivo, progresivnega rocka.”

Povezavi:
https://www.youtube.com/channel/UCMX3H0iMPTNLArVijfGSMwg
https://soundcloud.com/port-man-teau

 

______

Vstop prost.
Organizacija: Menza pri koritu.