Bütli promocija CD-ja + Carina (Lj) + Lorelei (Karlovac, HR)

Kdaj?

Saturday, 17. Oct. 2015

Ob

21:30


Naši stari znanci, ljubljanski Bütli, pripravljajo promocijski koncert cd-ja, prvenca, ki nosi naslov ‘Time art’. Na koncertu jim priskočijo na pomoč še ljubljanska Carina in Lorelei iz Karlovca!

unnamed (15)

 

Bütli so ljubljanski punk kvintet, ki ima sedež v Time Art Caffeju (Zupančičeva jama), prostor za vznemirjanje sosedov (beri: vaje) pa na Kodeljevem, v zibelki YU-punka. Začetki benda segajo v leto 2009. Takrat je skupina poleg nekaj svojih pesmi igrala tudi priredbe nekaterih domačih in tujih punk in r’n’r bendov.

Po menjavah v postavi je nastala današnja zasedba: Andreja (glavni vokal), Mario (kitara in spremljajoči vokal), Grega (kitara ter poezija in besedila), Sayo (bas kitara in spremljajoči vokal) in Boris (bobni).

Izvajajo izključno avtorske pesmi, predvsem z družbeno kritično, socialno in politično tematiko, zavito v »old school punk« zvočno kuliso. Peterica je letos maja izdala prvenec z naslovom TimeArt, ki je obeležil šesto obletnico obstoja benda. Na njem je izključno, že omenjena, avtorska glasba.

Bütli so doslej koncertirali v glavnem po Sloveniji ter na Hrvaškem in v Srbiji. V zadnjem letu so med bolj znanimi koncerti lansko jesenski nastop z Goblini v Ortu Baru,  ter letošnji nastopi na dobrodelnem koncertu »ZA KOMBI« v Kinu Šiška, na dogodku TOŽIBABE – UDAREC NA 13. MAREC na Metelkovi v Menzi in nedavno zopet z Goblini v Orto Baru.

S priredbo skladbe »Zlobne babice žrejo dojenčke« so sodelovali na albumu Pridigarji XXV – Tribute to Pridigarji.


Povezave:
https://www.facebook.com/butliljubljana
https://myspace.com/butli/music/albums
https://www.reverbnation.com/B%C3%9CTLI/album/106886-timeartSkupina Lorelei je nastala v zgodnjih 80-ih v mestu Karlovac (Hrvaška). Prvo postavo so sestavljali Alen (kitara), Vlado (bas) in Cobra (bobni). Alen in Vlado sta svojo glasbeno pot nadaljevala v Srbiji, kjer sta ustanovila punk skupino Goblini (Šabac), a Cobra v Stampedu (Zagreb, Hrvaška).

Drugo postavo so sestavljali Sale (kitara), Dac (bobni) in Kec (vokal). V veliko pomoč bendu, je v takratnih časih bil znani hrvaški kitarist Saša Novak (Nužni izlaz, Psihomodo Pop). Po dolgoletni pavzi je, legendarni karlovški bend, ponovno aktiviral originalni bobnar Dac Darko Dobrodolac. Band deluje s pomlajeno ekipo, Vedran Mrgić (bas, glavni vokal), Domagoj Ćosič (kitara, vokal), Zoran Orešković (kitara,vokal). Zvok je ostal enak kot v takratnih časih in sicer razpoznaven punk rock zgodnjih 80-ih.

Povezava:
https://www.facebook.com/Lorelei-521446361297740/timeline/


V.I.S. Carina je nastala iz Ansamba E.B. Carja, ki je bil ustanovljen leta 2002. Zasedba se je sestala, ker je preko vez in poznanstev dobila priložnost, da na koncertu Marilyn Mansona na hipodromu nastopi kot predskupina, ki bi odigrala tri domače punk standarde: Crkve (Paraf), Proleter (Via Ofenziva) in Revolucija 2000S (Berlinski zid). Koncert je odpadel, band pa ne razpadel. Danes gre za band, ki ga sestavljajo osebki, ki na ljubljanski rock’n’roll sceni vsak za sebe ali skupaj bivajo več kot petindvajset let  Marin, Meho, Dare, Romzi, Tomica.  Na njihovi spletni strani pa pod kratkim opisom banda najdemo samo: Carina, Slovenia – on the road again!

Povezavi:
https://www.facebook.com/CarinaSlovenija/
https://myspace.com/carinaslovenija

—–
Vstopnina: 5 € (ob vstopu prejmete cd skupine Bütli).
Organizacija: Menza pri koritu.