ABERGAZ (Hrvaška) + NO MORE IDOLS (Hrvaška) hardcore, punk, rock’n’roll

Kdaj?

Sunday, 22. Nov. 2015

Ob

22:00


Zaradi prisilnega zaprtja Train station squat-a v Kranju čutimo dolžnost pomagati tudi mi in nikakor ne bomo izvajalcev pustili na cedilu. 
Zato bomo v nedeljo gostili dva Zagrebška punk benda, ki se trenutno podita po evropski turneji.

Abergaz (hardcore punk’n’roll, Zagreb) so nastali leta 2006 v Zagrebu. Skupino je ustanovil frontman Njec Hranjec, znan po odštekani drži in zanimivih nastopih. Gojijo hiter ter umazan zvok, ki ga dopolnjujejo z humoristično-provokativnimi besedili. Z besedili znajo pičiti pod kožo in povedati kakšno pikro na račun tradicije ter konservativnega stanja duha, ki vlada v družbi. Poleg ogromno koncertov imajo za sabo kar lepo število izdaj – nekaj singlov, tri EP-je, tri albume, dva live-albuma. Nazadnje so februarja izdali EP »Primitiva«. Tako bomo lahko slišali nekatere novejše komade, seveda pa ne bo manjkalo niti starejših klasik.

Povezavi:
https://www.facebook.com/abergazpunk
http://maximumrocknroll.com/record-of-the-week-abergaz-­-minimalizam-megalomanije/


No More Idols (Street Punk/Hardcore/Rock’n’Roll, Zagreb) so na sceni že več kot deset let – od leta 2004. V tem času so si delili oder z bendi kot so G.B.H., U.K. Subs, The Adicts, The Misfits, The Vibrators itd. ter tako zabeležili številne nastope doma in v tujini. Pred dobrim letom so tako že obiskali Nizozemsko, Nemčijo, Veliko Britanijo in Češko. Za seboj imajo tri albume in sicer »Propaganda«, »36:45«, lansko leto pa so izdali še »Fiasko«. V besedilih se dotikajo tem iz okolice in opozarjajo na težave. Na koncertih vedno poskrbijo za atraktiven nastop.


Povezavi:
https://www.facebook.com/nomoreidolszagreb?fref=ts
https://unknownrecordsto.bandcamp.com/album/fiasko


Vstopnina: 3€
Organizacija: ekipa Train station squat in Menza pri koritu