BENEFIT KONCERT ZA MEDICINSKO ODPRAVO V UGANDO: NATEMAGO, SHUM, LYNCH, PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA, +Special guests

Kdaj?

Thursday, 02. Apr. 2015

Ob

21:00


NATEMAGO (Etno, Balkan, Orient)

Natemago je instrumentalno-vokalni trio, ki igra tradicionalno glasbo balkana in bližnjega orienta. Ljudske pesmi in plesi so obarvani z veliko impro vložki, ki izvirajo iz samosvojega značaja in dajejo glasbi prvinski pridih. Člani sveže zasedbe, ki izhajajo iz najrazličnejših žanrov, so v manj kot letu dni ustvarili širok spekter melodij od otožnosti do vesele razigranosti.

Natemago so:

Jelena Soro – oboa, sax,
Oliver Ilievski – harmonika,
Aleš Zorec – tolkala.

Povezava:
http://www.natemago.com/

SHUM (post rock/experimental/math rock)

Najnovejši konstrukt šole Ambasade ŠKM ali mešalnica herojskega hrupa in matematike. Nadgradnja projekta Mito2, kjer se neobrzdanim postrockovskim kitarskim melodijam in ritmu priključi še bas kitara.

Celosten kolaž valovnih transformacij šuma sestavljajo:
Mitja Maučec (ex Dinamizem) – kitara,
Mitja Sušec (ŠKM banda) – bobni,
Anja Kristl– bas kitara.

LYNCH (rock)

Lynch je štiričlanski bend iz Ljubljane, ki je nastal poleti 2012. Začeli so s preigravanjem priredb skupin kot so Arctic Monkeys in The White Stripes, zdaj pa se osredotočajo na pisanje avtorske glasbe. Na njih so bile pripete že oznake, kot so rock, indie, grunge in surf, vendar se sami opredeljevanja vzdržijo. Pod prisilo povedo, da igrajo energičen rock.
Jan Ovnik – vokal, kitara
Nik Drozg – kitara
Lovrenc Rogelj – bas kitara
Maraya Vlaj Koščak – bobni

Povezava:

https://soundcloud.com/lynch-band

PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA (blues/rock)

Štiričlanska zasedba z imenom »Prismojeni profesorji bluesa« igra energičen blues, ki se mu lahko zgodi, da postane psihadelični rock ali ritmični funk. Bendu specifičnost dodajo distorzirane orglice, ki popeljejo že tako veselo in energično muziko do pravih čutnih ekstaz. Dolžina skladb in posledično koncerta je navadno odvisna od trenutnega razpoloženja. Čeprav ima skladba neko določeno trajanje, se ob dobri energiji njena dolžina poveča tudi trikrat, skrajša nikoli. Njihov repertoar je sestavljen iz avtorskih skladb, sem ter tja pa se na njihovem glasbenem meniju znajde tudi kakšna priredba tujih izvajalcev, njihovih idolov, kot na primer legendarnega rock kitarista Jimija Hendrixa in blues velikanov Freddija Kinga ter Muddyja Watersa.

Zlatko Đogič – bobni
Miha Ribarič – bas
Julijan Erič – kitara, vokal
Miha Erič – orglice, vokal

Povezava:

http://www.facebook.com/prismojeniprofesorji.bluesa

+Special guests

Se vidimo!

——-

Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Bunyonyi 2015 – humanitarna medicinska odprava v Ugando in Menza pri koritu