BorZ&Afrobeat

Kdaj?

Friday, 14. Jun. 2019

Ob

22:00


Bor ZakonjÅ¡ek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjih letih. Glasbene zvrsti, ki jih osvaja, se raztezajo od klasike, jazza, afriÅ¡ke glasbe, bluza, afrokubanske, vzhodnjaÅ¡kih ritmov ter funka. Kot soustanovitelj zasedbe Moonlight Sky je v vlogi bonarja ter avtorja koncertiral, tako doma in v tujini. Glasbeno pot je nato nadaljeval z lastno zasedbo CikCak v kateri je izpostavljal predvsem svoj žanrsko zanimiv “afriÅ¡ki” stil, ki ga je črpal iz glasbe severno-malijskih blues kitaristov kot so Ali-Farka-Toure, Baboucar Traore ter zasedbe Tinariwen.Predvsem v vlogi bobnarja, pa je gostoval v različnih zasedbah z Dejanom Lapanjo, Tadejem KoÅ¡irjem, Galom Gjurinom, Ninom de Glerio, Igorjem Leonardijem, Lolito, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Å ulc, Jano Beltran, JoÅ¡tom DraÅ¡lerjem, Vitom Marenčem, Carnaval, Å emsudimom Dzopo, Vidom DraÅ¡lerjem, Žigom Golobom, Cenetom Resnikom, Janom TomÅ¡ičem, Katarino Juvančič, Matijo Krečičem, Juretom Capudrom  in Å¡e mnogimi drugimi.Trenutno se udejstvuje v zasedbi Yanu z pevcem in kitaristom Janom TomÅ¡ičem ter zasedbi  NezasliÅ¡ano! ( Julijan Erič -el kitara, Bojan Cvetrežnik – el.violina) kjer je glasbena forma grajena na čisti improvizaciji.

Tokrat se v zasedbi z Afrobeat-Funk-Blues projektom predstavlja v sveži bendovski postavi z glasbeniki iz različnih glasbenih svetov. Saksofonistka Jasna Kmetec je redna gostja zasedbe Prismojeni profesorji bluza in s svojim energičnim zvokom daje posebno energijo bendu. AljoÅ¡a Struga, izvrsten basist ki je glasbeno  Å¡olanje končal na jazz konzervatoriju v Celovcu je v zasedbi del močne ritem sekcije. Zasedbi se je nedavno pridružil slovenskemu občinstvu znan kitarist Julijan Erič, drugače ustanovni član zasedbe Prismojeni profesorji bluza. Njegov “gruvaÅ¡ki” stil igranja kitare samo povdari močno ritem sekcijo in glasbi doda zanimiv zvok.

BorZ je bend, ki razvija glasbo, ki je nekaj svežega v slovenskem glasbenem prostoru in se počasi odpira Å¡irÅ¡emu občinstvu. Zasedba se trudi  v živo predstaviti glasbo trenutka in se prepušča spontanim momentom in občutkom, kjer prostor in čas dobita novo dimenzijo. Â