Branje v podporo knjižni zbirki ALEPH

Kdaj?

Tuesday, 13. Mar. 2018

Ob

21:00


Ob knjižni zbirki Aleph smo se oblikovali kot pesnice, pesniki. Želimo, da zbirka obstaja še naprej za nove generacije pesnikov in pisateljic.

Strokovna komisija Javne agencije za knjigo je podprla financiranje le dveh knjig letno, kar za zbriko tako rekoč pomeni konec.

Z javnim branjem v podporo želimo tako širši kot tudi strokovni javnosti dati znak, da bralci želimo in potrebujemo Aleph. In to z vso uredniško svobodo, ki je dosedaj dala skoraj 200 knjig, med katerimi najdemo tako svetovne klasike, npr. A. Pizarnik, A. Robbe Grillet, U. K. Le Guin, kot tudi prvence, kot na primer s Kresnikom ovenčan roman D. Lenka Telesa v temi, ali pa pred mnogimi leti Sutre Uroša Zupana.

Zbirka že tri desetljetja prinaša najaktualnejšo sodobno pesniško produkcijo in je tudi edina, ki še ponuja antologijske izbore drugih svetovnih literatur, npr. antologijo kitajske poezije, arabske poezije, in s tem opravlja pomembno družbeno nalogo, ki so jo nekoč opravljale založbe MK in CZ. Pod krmilom urednika Braneta Mozetiča zbirka odraža pluralnost, ki je nujna za vzpostavljanje demokratične družbe. Pomagajmo ji obstati!

Pridi in preberi za 5 minut svoje poezije ali proze v podporo Alephu

v TOREK 13.3.2018 ob 21. uri v MENZI PRI KORITU.

Prijave na FB stran Mladih rim ali na kentaver@gmail.com
Razpored bralcev bo objavljen dan pred dogodkom. Želje glede ure nastopa pripišite prijavi, poskušali jih bomo upoštevati.