Bütli comeback tour + Toxic Rats

Kdaj?

Friday, 14. Apr. 2023

Ob

21:00


Bütli so ljubljanski punk kvintet, ki je imel sedež v Time Art Cafeju (Zupančičeva jama), prostor za vznemirjanje sosedov (beri: vaje) pa na Kodeljevem, v zibelki YU-punka, zadnjih nekaj let pa na privat lokaciji ;-). Začetki benda segajo v leto 2009. Takrat je skupina poleg svojih komadov igrala tudi nekaj priredb. Peterica je v letu 2015 posnela prvenec z naslovom TimeArt, ki je obeležil šesto obletnico obstoja benda. Na njej je izključno avtorska glasba.
V letu 2021 je bobnarja Borisa Kerimova zamenjal Jože Habula, ostala zasedba je še vedno standardna, kot leta 2009: Andreja (glavni vokal), Mario (kitara in spremljajoči vokal), Grega (kitara in besedila), Sayo (bas kitara in spremljajoči vokal).
Bütli so doslej koncertirali po Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. S priredbo skladbe Zlobne babice žrejo dojenčke so sodelovali na albumu Pridigarji XXV – Tribute to Pridigarji. V koronskem obdobju so v novi zasedbi leta 2021 špilali na Mostovni (Nova Gorica) in 2022 v Unterhundu (Ormož).
Na Metelkovi, v Menzi pri koritu, so Bütli doma. Tukaj so odigrali skoraj vse Ljubljanske špile, zato je samoumevno, da se Comeback Bütlov zgodi prav tam in da se iz Menze začne on the road again turneja »Ujetniki Svobode«. Poleg pesmi iz izdanega albuma Time Art, bodo na koncertu predstavili nove pesmi, ki so nastale v tem vmesnem obdobju. Vsi komadi so seveda še vedno močno prežeti z družbeno-kritičnimi besedili, ki jih piše kitarist in pesnik Grega Rode.
Več na:
https://myspace.com/butli
https://www.facebook.com/butliljubljana


Gosti bodo naši Toxic Rats. Po več mesečnem bluzenju po kanalizacijah in popizdevanju, je edina še živeča podgana naletela na 3 čudaške podgane. Prva je samotno solirala na podzemnem stičišču 2-eh rek, druga je namesto vesla uporabljala bas, tretja se je drla iz bližnjega kanala, ko je dobila primitivno idejo. Kva pa, če bi mi tole združl, pa nardimo totalno toxikacijo? And here we go. Kle smo, grizemo in se prehranjujemo z človeškimi ostanki, če komu kej ne ustreza, bomo še njega/njo. Toxic Rats sestavljamo: Jay-vokal, T’n’T-kitara, Lux-bas, B.C.-bobni. P.S., pojejte se sami!
Več na:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063678757843

Vstopnica: 3€