Cona, Indust Bag in Carina

Kdaj?

Friday, 01. Jan. 2016

Ob

22:00


naneslo je, da je prvo štartno številko v letu 2016 dobil petek, prvega-prvega, kar je pa tudi dan, ko V.I.S. Carina nadaljuje svojo lahkotno tradicijo prirejanja koncertov na prvi večer po novem letu. Ko je knockoutiranost ljudi pregovorno največja. Ko si znamo it na kurac. Ko se ti ne da ven. Ko te spet preseneti, kot te poleti vedno znova preseneti pojav komarjev, da je lokalni kafič zaprt. Ko moraš po cigarete do pumpe. Ko se ti noben ne javlja.Ko se tudi tebi ne da odgovarjati na klice. Letošnji adekvaten odgovor na situacijo se glasi. Cona, Indust Bag in V.I.S. Carina.

Ob 10.00 stopa na oder Cona, letos sveže ustanovljena ljubljanska zasedba, ki je bila s Cariniki povezana še preden se je uradno proglasila za bend, od glasbeno referenčnih navezav pa gre za trio, ki vleče špuro od nekdanje Kmečke godbe. Veselo torej.

Ob 11.00 – Indust bag, punk prvoborci iz Metlike, bend iz leta 1975, ki ima v repertoarju par zimzelenih punk hitov in ki se ni ponovno sestal lani, ampak s krajšimi pavziranji ni nikdar prenehal igrati. Letos so posneli tudi novo ploščo. Kontrola kontroli.

Na, koncu pa še gostitelji. Polnočni standard. Za fante z gardom. Za punce, ki se jim pleše; In za par zablodelih turistov. V.I.S. Carina. Bolj V.I.S. kot kdajkoli prej.
P.S.
Seveda se razmišlja o ušpičitvi še kakega dodatnega spektakla.

 

Organizacija: Menza pri koritu