Dance Mamblita + Gromofon

Kdaj?

Friday, 07. Oct. 2016

Ob

22:00


22.00  Gromofon
23.15  Dance Mamblita

 

Dance Mamblita

11. obletnica delovanja,  post punk, happy hc, sexapil rock n roll

Obalna zasedba Dance Mamblita se po novem kot trio še naprej drži reka – boben in bas v vsako slovensko vas. V začetni zasedbi, ki je nastala leta 2005, staept rec en boben, en bas ter kopica izkušenj, ki se udejanjajo v odličnih besedilih, vpetih v energičnost punka, pokončno hardcore držo in seksapil rokenrola sta Dance Mamblita zabeležila na ploščah Dance Mamblita (2007, samozaložba) in Reciklejšon (2009, ZARŠ) in Amor (2013 Radio Študent). Basist, vokalist, tekstopisec in gonilna sila zasedbe Andrej Šik je po razhodu z bobnarjem Borisom Beštjakom, s katerim sta igrala tudi v zasedbi Valter brani Sarajevo, koncertiral z različnimi bobnarji. Od leta 2011 pa bobnarske palice v zasedbi Dance Mamblita vihti Maksimiljan Rojc, s katerim sta pred četrt stoletja igrala v zasedbi Alice B. Talkless. Na vokalu in tamburinu pa se jima pridruži še Đuli Jenček. So polni presenečenj in nova-stara zasedba vas bo navdušila.

Zasedba:
Andrej Å ik bas vokal
Maksimiljan Rojc bobni def vokal
Boris Beštjak bobni vokal

 

Gromofon

Skupina Gromofon obstaja od leta 2013, ko so se trije glasbeniki z izkušnjami (med drugim so igrali v skupinah, kot so Res Nullius, Strelnikoff, Hard.com, Phone Box Vandals…) odločili, da želijo igrati bazičen visokooktanski rokenrol brez sladkornih dodatkov. Skupina se je leta 2014 predstavila s prvim singlom Prazna vsebin, ki je dobil kar nekaj prostora na slovenskih radijskih postajah:

 Skupina ima za sabo več manjših klubskih nastopov ter nekaj pojavljanj na malo večjih festivalih, so pa ravno sredi snemanja svojega prvenca, ki bo luč sveta ugledal naslednje leto. Že ta mesec pa napovedujejo svoj novi single, ki bo tudi najavil album. Na naslednji povezavi lahko preverite, kako zvenijo v živo:

 

V začetku leta so nekaj pesmi predelali tudi v »izštekano« različico, s katero so imeli nekaj manjših nastopov:

Zasedba:
Bojan Stopar: Vokal, kitara
Grega Sevnik: bas, vokal
Sergej Steblovnik: bobni

 

Organizacija: Menza pri koritu.
Vstopnina: 4 €.