Dandelion Children – 10 let delovanja! + Seven Days In May

Kdaj?

Friday, 10. Mar. 2017

Ob

21:30


Zgodba o Dandelion Children se je začela pred desetimi leti, ko sta brat in sestra Jure in Katja dobila instrumente in začela nažigati. Če so ju ob tem primerjali s slovitim rdečebelim ameriškim rokerskim duom, sta se najbrž le pomenljivo muzala. Večkratno sodelovanje s sošolcem Anžetom je preraslo v bend in tricikel je kmalu zdrvel z divjo hitrostjo.

Albumom “Perfection Off”, “Perhaps Maybe”, “Dandelion Children Stole My Bike”, “Dandeloid” in “Dandelion Children so pičke” so dodali šestega s preprostim naslovom “Dandelion Children”. Posneli so ga s kitaristom in producentom Petrom Deklevo v njegovem ustvarjalnem gnezdu na Kodeljevem in pri tem igrivo izkoristili vse, kar jim je prišlo pod roke. Pustiti, da tvoji prsti in glasilke takemu vzgibu sledijo, pomeni zagrabiti vraga za roge. Izgnati glasbene demone iz sebe. Narediti prostor novemu.

“Vedno delamo stvari, ki jih sploh ne poslušamo. Country, reggae… Muziko, o kateri nimamo pojma. Nekakšne otročje interpretacije,” pravijo Dandelion Children. In nadaljujejo: “Zraven pa je seveda vse tisto, kar nas navdušuje. Všeč so nam tako System of a Down kot MGMT in če se to v kakšni naši skladbi združi, je to nekaj najlepšega, kar se nam lahko kot ustvarjalcem zgodi.”

Trenutno se snema material za naslednjo plato oz. za naslednje plate. Nastopili so že na Exitu, Rock Otočcu, Mladininem odru Lenta, v klubih po Sloveniji pa tudi v Bordeauxu, Madridu. Nazadnje ste jih lahko slišali jeseni v KŠ, ko so odpirali za Punčke.

Spletne povezave:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dandelion-Children/214842118549689
Spletna stran: http://www.dandelion-children.com/
Mladina: http://www.mladina.si/146207/dandelion-children-dandelion-children/
Hrup Mag studio sešn: http://www.youtube.com/watch?v=D6dZ9zxnpm0
Live: http://www.youtube.com/watch?v=gsc0-Vk6omY

Na odru jim bodo družbo delali  Seven Days In May!

unnamed

Vstop prost.
Organizacija: Menza pri koritu.