Dead town dogs

Kdaj?

Friday, 27. May. 2022

Ob

22:00


Dead town dogs energični Rock´n´Roll trio surov hybrid avtorske glasbe nekje v stilu do leta 2000. Začetki benda segajo v leto 2012 takrat kot glasbeni projekt kasneje pa so še istega leta nastopili na festivalu Ethno histeria pod imenom Prepečenci, kasneje pa v angleški različici The Rusks. Prav zaradi nepoznavanja in težke izgovorjave takratnega imena benda ter tudi kadrovskih sprememb so se odločili za novo ime.

Band Dead town dogs (ex The Rusks) je igral na različnih koncertnih prizoriščih po Sloveniji, izdal 2 studijska albuma, ter že pripravlja avtorske pesmi za tretji album.

Leta 2018 so v Kranju zmagali na festivalu novih bendov Sveženj in si pozneje delili oder z Moving Brothers in Edom Majko ter koncertirali na festivalu Gora Rocka.

Na prvencu avtorskih pesmi ”Dnevnik”, ki je izšel leta 2014, je bolj prisoten akustični vpliv kitare s primesmi bluesa, rocka in kantavtorske šole.
Drugi album ”Bad information” pa prežema bolj trši zvok blues-rocka, punka, grungea, hard rocka … in je avtorski hibrid rocka od 60-ih in do tega milenija; v glasbo občasno vpletejo tudi elemente jazza in funka.

Trenutno band deluje kot trio: Simon Urbas – vokal in kitara, Kristijan Buzeti – bobni, ter bas kitara: Damir Vintar.

Vstopnina: 5€.