DRVORED (Hrvaška) – balkan, ska, worldmusic + NUBIRA – rock, blues, etno

Kdaj?

Saturday, 05. Dec. 2015

Ob

21:30


DRVORED

Promocija albuma Arhelino se v soboto 5.12. ustavi v Menzi pri Koritu.

drvored2

Drvored je band iz Zagreba, ki je nastal leta 2010. Devetčlanska ekipa izjemno obvlada fuzijo žanrov poimenovano balkankan, v kateri se prepleta množica inštrumentov od haromike, flavte, preko violine in saksofona do trobente in trombona. Drvored je pravi mali orkester , ki puhti od dobrega razpoloženja in pozitivne energije in poskrbi za vaše plesne nožice .
Izdali so izvsten album Arhelino (ki ga lahko brezplačno snamete z neta na povezavi spodaj ) ,razprodali Tvornico kulture v Zagrebu in za album prejeli cel niz pozitivnih kritik.

Člani:
Eda Rimanić – flavta , Romina Host – violina , Luka Schram – sax , Roko Vidaković – trombon, Karlo Pleteš – trobenta, Miran Bistričić – vokal, el.kitara, ukulele, bariton, trobenta, Davor Peršić – bas, Frederic Lanz – harmonika, vokal, Damir Mihaljević – bobni.

Na prvencu je 15 odličnih pesmi. Od romantičnih tekstov v hrvaščini in francoščini do revolucionarnih zvokov trobente in worldmusic elementov do hitrih ska ritmov. Drvored lahkotno meša žanre in zapelje poslušalca v svoj svet , obarvan z veliko brass sekcijo.

Drvored ste lahko videli že na mnogih festivalih: Goulash Disco, Cest is d Best, Skaville Festival, Cufus – Cirkuski ulični festival, Ritam Europe Zagreb, Culture Shock Festival, UFO Festival, kot tudi klubih po različnih delih Hrvaške (Tvornica Kulture, Močvara, KSET, Azimut, Attack, A3 itd).

In zdaj prvič tudi pri nas….

Povezava:
www.facebook.com/drvored.band/

Brezplačni prenos albuma:
https://drvored.bandcamp.com/

NUBIRA

Nils Rošker (Lead Vocal), Kristjan Vuk (Guitar), David Petek (guitar), Timotej Volavšek (Bass Guitar),
Luka Arčon (Drums), Martin Žmitek (Accordion), Ivana Honsić (backing vocals)

Glasbena skupina Nubira deluje v smislu občasnega nastopanja že iz časov vstopa njenih članov v srednješolske izobraževalne ustanove. V omenjenem okolju se je tudi sama zasedba, v kateri je dotlej vladalo še precej turbulentno vzdušje, nekako dokončno ustalila, in sicer leta 2010, ko je družbo štirih pubertetnikov, po odhodu petega, dopolnila bobnarka, (back)vokalistka, avtorica nekaterih besedil in pa seveda aranžmajev Nataša Zamida. Njen prihod je očitno v članih banda dokončno prebudil ustvarjalno žilico in do danes se je na seznamu avtorskih komadov tedaj dvema izdelanima komadoma pridružilo več kot deset novih, ki jim v zadnjem času s ponosom posvečajo celoten koncertni repertoar.
Zvrst oz. kombinacija zvrsti, ki ji pripadajo njihove glasbene stvaritve, je sicer delno podrejena trendom, ki jih narekuje današnja rock scena, pa vseeno ne toliko, da bi poleg sitega volka tudi koza ne ostala cela. Vsaj v nekaterih komadih gre tako še vedno zaznati vplive »stare šole rock ‘n’ rolla«, po drugi strani pa se omenjenim prispevkom pridružuje še pridih orienta in balkana v smislu neparnih ritmov in pa tam precej izstopajočih orientalsko zvenečih melodij.

Povezava:
http://www.nubira.si

Vstopnina: 4 €.
Organizacija: Menza pri koritu.