IGLU & Daniel Orrantia (CO): Trozgodbje (v angleščini) + Glumissimo: Sitkom

Kdaj?

Saturday, 01. Apr. 2023

Ob

19:30


Dvojni impro večer

Improvizatorji IGLU-ja, Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik so tokrat v goste povabili priznanega kolumbijskega improvizatorja – Daniela Orrantia! Daniela zanima transformativna moč performansa; vse od nastopanja na odru do poučevanja in dela na inovativnih formatih za improvizacijo in gledališče. Svojo prakso je gradil zadnjih 15 let in je znan po tem, da se ukvarja z elementi performansa in vizualne umetnosti, vključno s slikarstvom in risanjem. Njegova radovednost na področju improvizacije ga je pripeljala do ustanovitve gledališke skupine PICNIC ter mednarodnega festivala MonkeyFest. Znan je tudi po svojem delu s Speechless, predstavo brez besed, ki jo poganjajo glasbene partiture in po njegovi najnovejši solo predstavi The Fortune Teller.

Vsi skupaj pa se bo tokrat spopadli s časovnimi zagonetkami! Trozgodbje je namreč improvizacijska predstava, v kateri bomo videli tri zgodbe, ki se bodo dogajale na istem kraju – zgodovinskem prostoru, stavbi, kipu, turistični atrakciji, ki jo določi občinstvo, a vsaka v svojem časovnem obdobju!

Še prej pa bo za ogrevanje poskrbela skupina tečajnic in tečajnikov pod imenom Glumissimo. Najizkušenejša tečajniška skupina IGLU šole vas bo tokrat zabavala v klasičnem sitkomu. Čakajo nas duhoviti zapleti, nenavadni karakterji, obilica smeha in vzdihov ter tudi “gostovanje” znanega Slovenca ali Slovenke. Situacijska komedija za prvi april, skratka!

Igrajo: Peter Frankl, Juš Milčinski, Vid Sodnik in Daniel Orrantia ter Rok Štemberger, Tina Vardič, Mojca Hrabar, Jan Cunja in Iva Grobin.
Mentorstvo skupine Glumissimo: Juš Milčinski
Glasba: Urh Mlakar
Luč in zvok: Matej Lazar
Vstopnina: 6 eur dijaki in študentje / 8 eur ostali za obe predstavi
Produkcija: KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
Več: iglutheatre.com