IGLU+: Enodejanka + ogrevanje s skupino Izhod (v sili) Dvojni impro večer

Kdaj?

Saturday, 20. May. 2023

Ob

19:30


Dvojni impro večer

Tokratni impro večer bo zaznamovala improvizirana enodejanka v izvedbi zasedbe IGLU+. Enodejanka oz. monoscena je impro format, ki se odvija na eni sami lokaciji v enem samem časovnem obdobju brez kakršnih koli zunanjih rezov. Da bo vse skupaj malo še bolj dramatično, pa bo priznana dramaturginja in režiserka Tereza Gregorič napisala tri strani nove drame, katere žanr, vloge in uvodno dogajanje bo izbrala sama. Improvizatorji bodo kopije drame prejeli na odru, jih odprli pred očmi gledalcev, imeli bralno vajo prvih treh strani, nato pa nadaljevali z improvizacijo!

Tereza Gregorič je svojo gledališko pot začela na umetniški gimnaziji v Novi Gorici ter šolanje nadaljevala na AGRFT-ju, smer dramaturgija. V času študija je bila od 2008 do 2011 članica uredniškega odbora, nato pa glavna urednica akademijskega gledališkega lista Oderuh. Pisala in objavljala je članke za gledališke liste (SNG Drama Ljubljana in SNG Nova Gorica), biltene (festivala Borštnikovo srečanje in TSD) in za Sigledal. Med študijem je prejela dve akademijski Prešernovi nagradi za skupni projekt dramaturških razprav Dramatik Peter Božič in za raziskavo Gledališka alternativa sedemdesetih in osemdesetih. Od septembra leta 2012 je zaposlena kot hišna dramaturginja, vodja AMO in Goriškega vrtiljaka v SNG Nova Gorica.

Še pred tem pa bodo oder ogreli tečajniki in tečajnice IGLU impro šole. Skupino Izhod (v sili) poučuje mentor Žiga Regina, to pa bo njihov premierni nastop! Spopadli se bodo z zanimivimi izzivi in vas brez dvoma nasmejali.

Igrajo: Peter Frankl, Vid Sodnik, Rok Štemberger, Teodora Švet ter Momčilo Vujović, Petra Jelenko Roth, Jurij Škof, Žan Keršič, Sara Zemljič, Luka Drobnic, Veronika Simončič in Matjaž Hiršman

Uvodno dramsko besedilo: Tereza Gregorič
Mentorstvo skupine Izhod (v sili): Žiga Regina
Glasba: Urh Mlakar
Luč in zvok: Matej Lazar
Vstopnina: 6 eur dijaki in študentje / 8 eur ostali za obe predstavi
Produkcija: KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
Več: iglutheatre.com