IGLU & Jacob Banigan (KAN): Izbranka (v angleščini) + ogrevanje z učenci IGLU impro šole Dvojni impro večer

Kdaj?

Saturday, 07. Jan. 2023

Ob

07:30


Improvizatorji Improvizacijskega gledališča Ljubljana, Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik so v goste zopet povabili enega najbolj priznanih svetovnih improvizatorjev – Jacoba Banigana! Jacob je igralec in mentor, skozi leta vključen v različne inovativne gledališke produkcije v Kanadi, kjer je deloval kot klasični igralec, glasbenik, pisec in režiser na področju gledališča, televizije, filma in radia. Med leti 1995 in 2004 je deloval kot umetniški vodja Rapid Fire Theatra, po preselitvi v Evropo pa sodeluje v različnih priznanih evropskih zasedbah, kot so Theater im Bahnhof iz domačega Gradca ter English Lovers z Dunaja. V predstavi Izbranka bo skupaj z IGLU zasedbo odigral sklop krajših improviziranih prizorov; vsak v drugačnem stilu, ki ga bo določilo občinstvo. V drugem delu pa bodo gledalci izbrali prizor, ki jim je bil najbolj všeč. Tega bodo nato razširil v daljšo zgodbo, v kateri pa se mora izbrani prizor tudi ponoviti … karseda točno!

Še prej pa se bodo predstavili tečajniki in tečajnice skupine, ki skupaj improvizira že 3. semester. V 3. semestru tečaja se improvizatorji/ke igrajo že z grajenjem likov, posvečajo se izražanju čustev in eksperimentirajo z daljšimi prizori. Vse to bomo tudi videli tekom predstave v krajših in daljših prizorih!

Igrajo: Jacob Banigan, Peter Frankl, Juš Milčinski, Vid Sodnik, ter Tea Rakovič Schmidt, Špela Potočnik, Lucia Ramallo, Primož Uršič, Tadeja Soklič, Marko Stupar, Maša Viršček in Igor Kuna.
Mentorstvo skupine: Sara Šoukal
Glasba: Urh Mlakar
Luč in zvok: Matej Lazar
Vstopnina: 6 eur dijaki in študentje / 8 eur ostali za obe predstavi
Produkcija: KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
Več: iglutheatre.com