IGLU & Two Sisters (POL): Impro večer v angleščini + Vaje v slogu z učenci IGLU impro šole

Kdaj?

Saturday, 09. Mar. 2019

Ob

19:30


Impro Metelkova
IGLU & Two Sisters (POL): Impro večer v angleščini
+ Vaje v slogu z učenci IGLU impro šole
Dvojni impro večer

Improvizacijsko gledališče Ljubljana – IGLU, ki ga sestavljajo JuÅ¡ Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik, enkrat mesečno v Menzo pri koritu povabi enega izmed svojih impro prijateljev iz tujine. Gre za mlade, a izredno prodorne improvizatorje iz Evrope in Severne Amerike, ki skupaj z IGLU triom pripravijo unikaten večer v angleščini. Tokrat nas čaka poseben Å¡ov – k IGLUju v goste namreč prihajata kar dve gostji: Katarzyna Chmara in Alicja Dobrowolna, oziroma duet Two Sisters!

Two Sisters je impro duo iz Bydgoszcza na Poljskem. Njune predstave večinoma temeljijo na močnih čustvih in strastnih odnosih, medtem ko so liki, ki jih prikazujejta, oblikovani iz zabavnih lastnosti in elementov, ki jih zanimata in privlačita v ljudeh. Za njun način improvizacije je bistveno, da je igralec stalno prisoten za svojega partnerja, da lahko skupaj razkrivata prizore na zabaven način!

Še prej pa se bo občinstvu predstavila nadaljevalna skupina IGLU impro šole s predstavo Vaje v slogu. V formatu, ki je nastal po navdihu istoimenske knjige francoskega pisca Raymonda Queneauja, bodo improvizatorji odigrali tri osnovne prizore. Med njimi bo občinstvo izbralo najljubšega in prizor bo spremenjen v 10 do 15 različnih slogov. Vsaka vaja v slogu bo prinesla novo zgodbo, perspektivo in zvočno-vizualno izkušnjo!

Prva predstava bo potekala v slovenščini, druga pa v angleščini.

Igra: Juš Milčinski, Peter Frankl, Vid Sodnik, Katarzyna Chmara in Alicja Dobrowolna ter učenci IGLU impro šole
Glasba: Goran Završnik
Luč in zvok: Samo Ljubešić
Vstopnina: 5 eur dijaki in študentje / 6 eur ostali
Produkcija: KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
www.iglutheatre.com