IGLU+: Veriga (La Ronde) + Sendvič: Super Scena

Kdaj?

Saturday, 15. Oct. 2022

Ob

19:30


Impro Metelkova
IGLU+: Veriga (La Ronde)
+ Sendvič: Super Scena
Dvojni impro večer v okviru 10. sezone IGLU teatra

V prvi oktobrski produkciji novega programa IGLU+ bomo gledali priljubljen dolgometražni impro format – La Ronde oz. po slovensko Veriga!

Veriga je format, ki je sestavljen iz serije prizorov, v katerih nam dva igralca počasi razkrivata svoj značaj in odnos. Ko se prizor konča, prva oseba zapusti dogajanje, drugi osebi se pa nato pridruži nov soigralec v novem prizoru; in tako vedno znova dokler se ne sklene krog prizorov z zadnjo in prvo osebo. Format temelji na romanu Arthurja Schnitzlerja – Traumnovelle, strukturo formata pa je formaliziral Craig Cackowski.

Še prej pa nas bodo z različnimi žanrskimi prizori ogreli tečajniki skupine Sendvič. Skupina, ki deluje pod mentorstvom Petra Frankla, se bo zapletla v pravi režiserski dvoboj. Štirje režiserji bodo skušali narediti svoj improviziran film vsak v svojem stilu, a občinstvo jih bo enega in po enega izločilo, zgodbo pa bo lahko zaključil le en – avtor Super Scene!

Igrajo: Vid Sodnik, Jaka Korošec, Gašper Stojc, Vita Vukotič, Jan Cunja ter  Leon Vovk, Matija Lavrinc, Jaka Burja, Saša Širnik, Tanja Jesenšek, Matej Gabrijelčič in Tim Souček
Glasba: Luka Seliškar
Luč in zvok: Samo Ljubešič
Vstopnina: 6 eur dijaki in študentje / 8 eur ostali za obe predstavi
Produkcija: KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
Več: http://www.iglutheatre.com/