Impro liga rojstni dan: Bolj star bolj nor

Kdaj?

Friday, 29. Nov. 2019

Ob

21:00


29. november, Dan (stare) republike. Impro liga šteje 26 let, prav tako pa v teh dneh organizacija KUD France Prešeren Trnovo obeležuje 100 let.
Na predstavi Bolj star bolj nor bomo v nostalgični maniri, ki pritiče datumu, s tovariši in tovarišicami improvizatorji_kami vstopili v intimne spomine in anekdote povezane s KUDom in improvizacijo.

KUD je dolga leta skrbel za Impro ligo, bil njen starš in ji omogočil, da se je vzpostavila, razvila in rasla, z njo pa tudi celotna impro scena v Sloveniji. Tokrat bomo razmišljali, kaj so nam dali odprti prostori na naših ustvarjalnih poteh, kako so nas oblikovali in pa kaj si danes želimo za naprej, tako za nas kot za nove generacije.

Vabljeni, da sodelujete z nami in tudi vi prispevate kakšen košček spominskega mozaika.
Dogodek poteka v sklopu praznovanja 100-letnice KUDa.
Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO v sodelovanju z Menzo pri koritu
Vstopnina: 5 eur

Impro liga je temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas, ki poteka že od leta 1993. Glavnina programa poteka kot državno tekmovanje impro gledaliških skupin, program pa je stičišče slovenskih improvizatorjev in improvizatork.

Sezono 2019/2020 kot rdeča nit zaznamuje šport in odnos med športom in kulturo. Posvečamo se raziskovanju športnega spektakla, ognjevitovsti, vztrajnosti in moči, performativnosti v športu in športnim elementom v gledališču ter iščemo športni, kulturni in družbeni komentar.

-> Več o Impro ligi in dogodku lahko najdete na  spletni strani www.impro-liga.si ali na FB/improliga.si/, fotografije pa na www.flickr.com/photos/impro_liga/albums.