Impro Metelkova IGLU & Alex Fradera (VB): SuperScena + Ogrevanje z učenci IGLU impro šole: Harold

Kdaj?

Saturday, 01. Apr. 2017

Ob

19:30


21:00        IGLU & Alex Fradera (VB): SuperScena

19:30       Ogrevanje z učenci IGLU impro šole: Harold

Dvojni impro večer v angleščini

Improvizatorji Improvizacijskega gledališča Ljubljana – IGLU Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik enkrat mesečno v Menzo pri koritu pripeljejo enega izmed svojih impro prijateljev iz tujine. Gre za mlade, a izredno talentirane tuje performerje, ki skupaj s slovensko trojko pripravijo unikaten impro šov v angleščini. Tokrat k nam prihaja eden najbolj prodornih britanskih improvizatorjev Alex Fradera!

Alex je panevropski improvizator, saj je eden izmed umetniških vodij enega največjih evropskih impro festivalov v Würzburgu, v Londonu igra z gledališčema Storybag in The Dreaming, poučeval pa je že tudi na Poljskem, Finskem, v Franciji in ZDA. Ko ne improvizira, se ukvarja z znanostjo – predvsem psihologijo in človeškim razvojem. Tokrat se bo na odru skupaj z IGLU fanti spopadal z razvojem zgodb – v SuperSceni bodo namreč štirje režiserji-improvizatorji z zanimivimi zapleti in odnosi čim bolj očarati občinstvo. Le eden izmed njih, tisti, ki ga bodo izbrali gledalci, pa bo svojo zgodbo lahko tudi zaključil!

Še prej pa se bo impro občestvu predstavila angleška skupina učencev Šole gledališke improvizacije IGLU – Improholics. Impro veščine pilijo pri mentorici Sari Šoukal, tokrat pa se bodo lotili formata, imenovanega Harold. Zasnoval ga je legendarni impro guru Del Close v okviru iO Theatra v Chicago. Formo redno igrajo v večjih mestih v ZDA (Chicago, New York, Los Angeles), razširila pa se je praktično po vsem svetu – tudi v Ljubljano!

Obe predstavi bosta potekali v angleščini!

Igra: Juš Milčinski, Peter Frankl, Vid Sodnik, Alex Fradera, Sara Šoukal in Improholics – učenci šole IGLU
Luč in zvok: Samo Ljubešić
Vstopnina: 5 eur dijaki in študentje / 6 eur ostali.
Produkcija: IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
www: iglutheatre.com