Impro Metelkova IGLU & Dash (Kan): Impro večer v angleščini + Ogrevanje z Impropiflarji: Radiophonics

Kdaj?

Saturday, 31. Mar. 2018

Ob

19:30


Dvojni impro večer
Impro Metelkova
IGLU & Dash (Kan): Impro večer v angleščini
+ Ogrevanje z Impropiflarji: Radiophonics


 

Improvizacijsko gledališče Ljubljana – IGLU, ki ga sestavljajo JuÅ¡ Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik, enkrat mesečno v Menzo pri koritu povabi enega izmed svojih impro prijateljev iz tujine. Gre za mlade, a izredno prodorne improvizatorje iz Evrope in Severne Amerike, ki skupaj z IGLU triom pripravijo unikaten večer v angleščini. Tokrat IGLU gosti kolektiv Dash iz Kanade, ki ga sestavljata Daniel Vasquez in Ashley Mercia!

Dan and Ash prihajata z Red Deera, mesta na srednjem zahodu Kanade. Improvizacije sta se učila in jo tudi igrala v Seattlu, Chicagu in New Yorku. Marca bo Ashley na turneji po Italiji s svojim T.i.E šovom, Daniel pa se ji bo pridružil bo sklopu improviziranih in skeč predstav s svojim kolektivom Bullskit comedy v Kanadi. Veseli smo, da se bosta se bosta kot kolektiv spet predstavila v Sloveniji!

Å e prej pa bodo za ogrevanje poskrbeli Impropiflarji s formatom Radiophonics. Radiophonics je format, kjer se vrsta prizorov poveže z glasbo, ki jo v živo priskrbi DJ. Predstava se začne in konča s pesmijo, glasba je na prizorišču in ni zgolj podlaga – lahko postane mnogo več. Glasba je v sceni, dokler igralec ne najde načina, kako jo ustaviti, izklopiti ali pa zapustiti prizor, ali dokler glasba preprosto ne zamenja vsega. Format je razvilo francosko improvizacijsko gledališče La Carpe Haute iz Strasbourga.

Prva predstava bo potekala v slovenščini, druga pa v angleščini.


 

Igrajo: Juš Milčinski, Peter Frankl, Vid Sodnik ter Impropiflarji, učenci Šole gledališke improvizacije IGLU
Glasba: Andraž Gartner
Luč in zvok: Samo Ljubešić
Vstopnina: 5 eur dijaki in Å¡tudentje / 6 eur ostali
Produkcija: KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
www: iglutheatre.com