Impro Metelkova: IGLU + Jacob Banigan (KAN): Impro večer v angleščini+ Ogrevanje z učenci IGLU impro šole

Kdaj?

Saturday, 18. Jan. 2020

Ob

19:30


IGLU + Jacob Banigan (KAN): Impro večer v angleščini
+ Ogrevanje z učenci IGLU impro šole

Dvojni impro večer

IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana enkrat mesečno v Menzo pri koritu povabi enega izmed svojih Å¡tevilnih impro prijateljev iz tujine in z njimi pripravi unikaten večer v angleščini. Tokrat bo z njimi nastopil eden najbolj priznanih svetovnih improvizatorjev – Kanadčan Jacob Banigan.

Jacob se je z improvizacijo začel ukvarjat davnega leta 1990 pri Rapid Fire Theatre iz Edmontona, kjer je devet let deloval tudi kot umetniški vodja gledališča. V tem času je ustvaril super uspešni dolgometražni format Chimprov ter ustanovil impro akademijo RFT in največji kanadski impro festival Improvaganza. Ljubezen ga je kasneje vodila v avstrijski Gradec, kjer v okviru gledališča Theater im Bahnhof vodi tedenske impro šove Montag. Jacob je eden najbolj stalnih gostov svetovnih festivalov kot solo improvizator v predstavi Game of Death ali pa v duetih Rocket Sugar Factory (z Američanom Jimom Libbyjem) in KanaDa (z Avstrijko Beatrix Brunschko). Izjemno veseli smo, da bo prav ta impro mojster z IGLU triom otvoril leto 2020!

Še prej pa bodo za ogrevanje poskrbeli učenci drugega semestra Šole gledališke improvizacije IGLU, ki se bodo sploh premierno predstavili na odru! Pod vodstvom mentorja Juša Milčinskega si bodo zastavili različne izzive in vas nedvomno nasmejali!

Prva predstava bo potekala v slovenščini, druga pa v angleščini

Igra: Juš Milčinski, Peter Frankl, Vid Sodnik, Jacob Banigan ter učenci IGLU šole: Blaž Gerbec, Bojana Tomc, Bor Cerar Lampič, Jaka Cegnar Karpov, Kristjan Krebelj, Maša Sraka, Peter Erjavec, Tilen Špenko in Valentin Kragelj
Glasba: Luka Seliškar
Luč in zvok: Samo Ljubešić

Vstopnina: 6 eur dijaki in študentje / 8 eur ostali
Produkcija: KD IGLU  – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
www.iglutheatre.com