Impro Metelkova IGLUduo: Juš Milčinski & Ollie Rasini: Road trip (v angleščini) + Armando z učenci IGLU impro šole

Kdaj?

Saturday, 13. Apr. 2019

Ob

19:30


Impro Metelkova
IGLUduo: Juš Milčinski & Ollie Rasini: Road trip (v angleščini)
+ Armando z učenci IGLU impro šole
Dvojni impro večer

Dva prijatelja, en avto. Vožnja v neznano, vmes številni postanki. Vsak izmed potnikov se mora soočiti s svojo preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo sam. Cilj = pot. Juš Milčinski (Črna vas, Slovenija) in Ollie Rasini (Bologna, Italija) sta impro prijatelja, ki sta se spoznala v okviru evropskega združenja improvizatorjev Ohana. Hitro sta ugotovila, da ju v umetnosti improvizacije zanimajo podobne stvari – med drugim tudi improvizacijski road trip. Skupaj bosta sedla v avto na poti do skritega cilja, vmes pa ju čakajo številne nenavadne dogodivščine na postojankah!

Juš Milčinski je v kulturi primarno gledališki improvizator in producent, deluje pa tudi kot performer, povezovalec, scenarist, igralec v gledaliških predstavah za otroke in odrasle ter gledališki pedagog. Z gledališko improvizacijo se ukvarja od leta 1999, naprej v okviru mladinskega improvizacijskega projekta ŠILA, kasneje v Impro ligi in Improklubu, zadnjih šest sezon pa je član Improvizacijskega gledališča Ljubljana – IGLU.

Ollie Rasini je improvizatorka, igralka in mentorica. Je diplomantka Brown University iz ZDA, igro je študirala v HB studios, tehnike improvizacijskega gledališča pa se je učila v UCB Theatru v New Yorku. Leta 2007 je v rodni Italiji soustanovila Teatro delle Due, ki producira Shakespearjeva dela s profesionalnimi igralci iz ZDA. Od leta pa 2012 je članica enega najbolj priznanih italijanskih gledališč Teatro a Molla.

IGLUduo je programski sklop Improvizacijskega gledališča Ljubljana – IGLU, v katerem bodo improvizatorji IGLUja tri spomladanske srede leta 2019 namenili sodelovanju z gosti iz sveta improvizacijskega in klasičnega gledališča ter znanosti. Vsak izmed improvizatorjev IGLUja (Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik) je k sodelovanju povabil gosta, v sodelovanju s katerim bo pripravil unikaten improvizacijski večer.

Sodelovanja v okviru večerov IGLUduo:
– februar: Vid Sodnik in dr. Jaka Burja
– marec: Peter Frankl in Benjamin Krnetić
– april: Juš Milčinski in Ollie Rasini

Še pred tem pa se bo občinstvu predstavila skupina učencev 3. stopnje IGLU impro šole s formatom Armando, poimenovanem po znanem impro učitelju in igralcu Armandu Diazu iz Chicaga. Pod mentorstvom Petra Frankla se bodo lotili osebnih monologov in resničnih zgodb iz njihovega življenja, ki bodo navdih za raznolike spontane prizore.

Prva predstava bo potekala v slovenščini, druga pa v angleščini.

Igra: Juš Milčinski, Ollie Rasini, Peter Frankl ter učenci IGLU impro šole
Glasba: Goran Zavšrnik
Luč in zvok: Samo Ljubešić
Vstopnina: 5 eur dijaki in študentje / 6 eur ostali
Produkcija: KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
www.iglutheatre.com