Impro Metelkova: IGLU & Lee White (KAN): Dvojni impro večer v angleščini

Kdaj?

Saturday, 21. Sep. 2019

Ob

19:30


sobota, 21. septembra 2019, ob 19.30 in 21.00
Impro Metelkova
IGLU & Lee White (KAN): Otvoritev impro večerov v angleščini
+ ogrevalni impro jam z učenci IGLU impro šole

Dvojni impro večer v angleščini

Improvizacijsko gledališče Ljubljana – IGLU, ki ga sestavljajo JuÅ¡ Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik, enkrat mesečno v Menzo pri koritu povabi enega izmed svojih impro prijateljev iz tujine in skupaj z njimi priredi unikaten impro večer v angleščini. Otvoritev sezone angleÅ¡kih impro večerov bo bombastična – fantom se bo namreč na odru pridružil eden najbolj priznanih impro mojstrov Lee White!

Lee White je odraščal in deloval v Winnipegu v Kanadi, zadnja leta pa stanuje in deluje v Berlinu. Na svetovni impro sceni je zaslovel kot član kolektiva Crumbs, ki je vsako leto navduševal s turnejo po večini evropskih držav, ZDA in Kanadi. Zadnja leta Lee ne manjka na nobenem od večjih impro festivalov, kjer se občinstva dotakne s svojim svetlobno hitrim umom, izjemnim občutkom za zgodbo in neizmerno zabavnimi karakterji. Deluje v različnih zasedbah z izvirnimi impro formati ali pa sam. Med drugim smo lahko njegovo solo predstavo z občinstvom Tvojih 15 minut lahko videli tudi na zadnjih dveh festivalih improvizacijskega gledališča Goli oder, tokrat pa bo prvič nastopil tudi v okviru impro večerov v Menzi z IGLU-jevci.

Še pred tem pa bodo za ogrevanje poskrbeli učenci in učneke Šole gledališke improvizacije IGLU. V zanimivem impro kolažu se bodo spopadli z različnimi improvizacijskimi izzivi in vas nedvomno nasmejali!

Obe predstavi bosta potekali v angleščini.

Igra: Peter Frankl, Vid Sodnik in Lee White, k.g. ter učenci Šole gledališke improvizacije IGLU
Glasba: Luka Seliškar
Luč in zvok: 
Samo Ljubešić

Vstopnina:
 6 eur dijaki in študentje / 8 eur ostali
Produkcija: KD IGLU  – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
www.iglutheatre.com