KANTFEST Retrovizor

Kdaj?

Thursday, 10. Dec. 2015

Ob

20:00


AVTOR!
NA KANT ALI V KANTO?
NA KANTFEST!

868963fb-7b9f-438a-aa87-bb392f3b07a4

KANTFEST Retrovizor ob 13-letnici predstavlja nov CD in tiste, ki so bili v tem času del našega najstništva: Marko Brecelj, Xenia Jus, Škaf dani Kavaš & Tovarš strmoglavljeni, Viki Baba, Toxsick, Davor Matošević (Tuzla), DIV-Dečak iz vode (Zagreb).

Mednarodni kantavtorski festival KANTFEST International je zdaj že prepoznavno ime v tujini in seveda tudi v Sloveniji. Tako nakazuje, kaj se da narediti iz obrobja, ruškega potenciala, ki v svoji mobilni različici trmasto potujeod Aarhusa/Danska, Dublina/Irska, Sarajeva/BIH, Rijeke/Hrvaška do KANTFESTA/Beograd, ki je kot mlajši brat nastal med njimi in nami. Poleg mednarodne kantavtorske scene je tokrat 13. leto zapored predstavil tudi domačo in tujo literarno druščino, ki jo najdete na istoimenski plošči 13. Kantfest International, ki sporoča: Ograja najprej nastane v glavi!


Tokrat nastopajo:

Marko Brecelj,
legenda avtorske glasbe. Kdor ve zanj mu itak ni treba razlagati. Kdor ne ve, mu itak ni pomoči.

https://www.youtube.com/channel/UCiihznHf0Nu-Rc8sOVinggQ

Ksenija Jus,
pesnica, skladateljica, pisateljica glasbenih besedil, predvsem pa kantavtorica. Svet njenih pesmi je neposreden, včasih boli, včasih nežno poboža. Je 21. stoletje v vsej svoji grozi in lepoti. Letos maja je v samozaložbi izdala deseti avtorski album Enciklopedija človeka in soljudi.

http://www.xeniaius.si/

Škaf dani Kavaš,
prekmurski hardkorovski kantavtor, lahkotni anarhist, težkokategorni pesnik, utemeljitelj rentgentskega stripa, folklorni razkristjanjevalec, ustanovitelj in vodja Društva za slovansko malomeščansko umetnost in zavojevalec Balkana.
Borec.

http://kavasdani.org/

Tovarš strmoglavljeni,
gre za one man band projekt neslutenih razsežnosti, ki ga vsekakor morate spoznati vsi resnično zaljubljeni v ekspresivni glasbeni izraz. (Jizah)

http://tovaristrmoglavljen.bandcamp.com/

Toxsick,
Reperski publiki zdaj že dobro poznan ruški MC Toxsick, član skupine PAT, po tem, ko je izdal svoj prvi, od slorapfanov težko pričakovan solo projekt Ovce na balkonu nas zdaj razveseljuje z novimi »rušizmi« (modre misli iz Ruš).

http://radiostudent.si/glasba/afterparty/toxsick

Davor Matošević,

kantavtor iz Tuzle. 2011. Je za album “Always be good to your enemies” nagrajen z Indexi 2011, nagrado za naj-debitantski album v BiH. Na 13. Kantfestu 2015 pa s srebrno Kanto.

https://www.youtube.com/user/DavorMatosevic

DIV-Dečak iz vode sta: Edin Džambić – glasba, poezija, vokal in Lju Anđelković Džambić – vokal in poezija.
Od sevdaha do panka, od zaselkov Bosne do daljnje Amerike, ves svet se je zlil v enega samega avtorja, ki nima drugega izhoda kot, da govori. Včasih kriče, včasih sepetajoč, nikoli brez razloga. Na 13. Kantfestu 2015 je dobil zlato Kanto.

 http://djecakizvode.wix.com/div-djecak-iz-vode

Viki Baba Brusli, je ustanovni član in tekstopisec zasedb Dada Band in Same babe. Nastopa tudi kot kantavtor (včasih kot Viki B. Brusli). Z izvedbami svojih komadov je bil uvrščen na kompilacije Rokerji pojejo pesnike 8, Festival slovenskega šansona 2010 in Kanntfest 2004.
Na festivalu Kantfest International je bil nagrajen za izvirnost in aktualnost svojih tekstov.

Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Kantfest in Menza pri koritu.
Kantfest je koprodukcija Cezama iz Ruš, Kluba KU-KU in Kluba Nomadi