Koenig (Dunaj, Avstrija) + N’toko

Kdaj?

Thursday, 02. Mar. 2017

Ob

21:30


Zajadrali bomo v avantgardni / elektro hiphop in imeli priložnost slišati dva, ogleda in spoštovanja vredna, predstavnika tovrstne scene. 

Gre za Avstrijskega glasbenika, ki se nam tokrat predstavlja s projektom kœnig, znan pa je tudi kot  Fka MC Bishop, Steve Raguza, Henri Torrino, King Al, Fat Luke, Lukas Koenig, Snoop Jizza, Snoop Kisser, MEL Jackson fizzer, Luke Dog, Snoop Dizza, Luke Jizz.

kÅ“nig (Lukas Koenig) je izÅ¡olan glasbenik – bobnar, ki pa poleg solo projektov igra tudi v glasbenih zasedbah Koenigleopold, Kompost3, Greenwoman, Vincent Pongracz Synesthetic Octet, Die Strottern & Jazzwerkstatt Wien. Oder si je delil z mnogimi glasbeniki in za svoje ustvarjanje prejel kar nekaj nagrad. (Podrobneje na povezavi.)

V svojem solo glasbenem izražanju rad združuje mešanice bobnarskih linij, bass-sintetizatorjev zvoka, nois-a in Dada recitativov, preliva Hip Hop in Techno. Njegova posebnost so razburljive ritmičnie strukture s posebnim poudarkom na ekspresivnih mikroritmih v ponavljajočih se vzorcih.

FACEBOOK / BANDCAMP  / WEB

ntoko-by-klemen-ilovar

 

Z domačih logov pa bo na oder stopil Miha Blažič ali N’toko, slovenski raper, bloger in kolumnist.

Glasbeno kariero je začel kot pevec funky-jazz-rap kolektiva Moveknowledgement, deluje tudi v projektih shampoo guy, safari kru in trinitron a najbolj poznan nam je prav pod imenom N’toko in po svojih družbeno kritičnih besedilih, v katerih naslavlja probleme sodobne družbe, med katerimi so tudi porast ksenofobije, neo-nacizma in vsesploÅ¡nega strahu in nestrpnosti.

FACEBOOK / TWITTER / SOUNCLOUD / WEB

Podpora po in pred koncertom: Dj ZHE (Pod pritiskom).

Vstopnina: 7 €.
Organizacija: Menza pri koritu.