Last minute koncert – The Homesick (NL), Zadruga

Kdaj?

Sunday, 01. Oct. 2023

Ob

20:00


V Ljubljano se vračajo nizozemski posebneži The Homesick, ki so leta 2017 navdušili na festivalu MENT Ljubljana, kasneje pa so nastopili tudi v Kino Šiška in Gromki. The Homesick so v septembru izdali svoj tretji album, njegov predhodnik pa je izšel za kultno založbo SubPop.
The Homesick združujejo postpunkovske ritme z melodičnim muhastim popom v eksperimentalno mešanico odličnih pesmi. Skupina je v predkoronskih letih intenzivno koncertirala po vsej Evropi in si ustvarila trdno bazo oboževalcev. Za razliko od večine zahodnoevropskih skupin jih pogosto vidimo nastopati tudi v Vzhodni Evropi in na območju Balkana. Poleg tega so nastopili na vseh večjih showcase festivalih, kot so SXSW, The Great Escape, ESNS, Tallinn Music Week, LUC Fest Taiwan in MENT.
Za ogrevanje bo poskrbel premierni koncertni nastop ljubljanske zasedbe Zadruga, ki išče paralele med post-punkom in nojzom. Njen glas govori o pripetljajih Zadruge in njihovih prijateljev, enkrat skozi poskočne štiklce, drugič preko sludge valčkov, vmesne slučaje pa bend pusti nedefinirane.

Vstopnina: 7 EUR