MAŠKARADA METELKOVA

Kdaj?

Tuesday, 09. Feb. 2016

Ob

22:00


Na Metelkovi že tradicionalno praznujemo Pust. Ob tem prazniku se z veseljem spominjamo, kako so nas mestne in državne oblasti pustile, da sami rešujemo preštevilne probleme, skrbimo za infrastrukturo, stavbe in dvorišče. Bolj pozorni obiskovalci Metelkove zlahka opazijo, da se je stanje od takrat precej izboljšalo. Na tem primeru “dobre prakse” opažamo, da je to za Metelkovo ne samo najcenejše, temveč tudi najbolj učinkovito. Pričakujemo, da se metoda “pustiti” aplicira na vsa področja našega delovanja.

Seveda, če se ozremo v zgodovino, na Metelkovi ne moremo spregledati neprecenljivosti predvolilnih in podobnih investicij s strani oblastnikov, ki so ob svojih neprekosljivih izvajalcih ter podizdajalcih izvedli celo goro čudovitih gradbenih in drugih projektov. Zanemarljive malenkosti (kot npr., da se še zmeraj ukvarjamo s sanacijami posledic teh dragocenosti, ki poleg dragega časa in energije zahtevajo tudi dragi denar) nam ne bi smele skaziti spominov na te lepe čase.

Nasprotno, ravno ti projekti še dandanes predstavljajo neizčrpni vir inspiracije za umetniško ustvarjanje. Marsikateri stripi, gledališke predstave, cirkus, itn., bi brez pomoči naših vrlih oblastnikov ostali brez svoje absurdne tragikomične note, ki jim daje posebno izvirnost in vrednost.

Tukaj so še druge, neizmerljive kvalitete, ki smo jih takrat pridobili. Zagotovo ste bili velikokrat tudi sami priča zelo romantičnemu vzdušju, ko na polovici vašega naljubšega koncerta naenkrat “vrže ven” glavno varovalko ter nenadoma nastopi tema in tišina! Prepričani smo, da je ob takšnih priložnostih (ko se je čakalo na dežurno službo Elektro Ljubljane) nastalo večje število otrok. Zaradi tega smo si od Inštituta za demografsko rast pridobili zlato značko. Naše dosežke na področju dviga rodnosti oblastniki, po novem pa tudi sosedje, zelo cenijo ter za prekinjanje koncertov znajo poskrbeti lastoročno ali pa s pomočjo modrih posrednikov v modrem.

Center Ljubljane je že dosegel svetovni sloves po odlični prometni ureditvi, ekologiji, miru, redu in tišini. Republika Slovenija si zelo prizadeva mednarodno prepoznavnost graditi na ohranjanju kulture ograjevanja. Če se na Metelkovi ogradimo s protihrupno bambusovo ograjo, bomo “ulovili” dve muhi na en mah!
Primerno bomo urejeno ograjeni in ne bomo več edini izvor hrupa v centru mesta. Dodatna pridobitev bo tudi na estetski ravni. Vsaj kot smo prebrali v odličnem mesečniku Ljubljana, se bomo barvno uskladili z našo pametno, prijazno in lepo zeleno prestolnico, ki ji zaenkrat manjka samo še prestol!

Vse to je zelo izjemno! V eni zelo lucidni perspektivi lahko rečemo celo spodbudno za kreativno in zdravo življenje ter nastanek novih filozofskih šol. Sicer pa, če pogledamo iz perspektive cene in učinkovitosti, ne moremo mimo dejstva, da so oblastniki popolnoma nerealistični in neresni!

Kot se je že velikokrat potrdilo, če smo malce bolj prizemljeni, raje praznujemo Pust in upamo, da bodo oblastiki spoznali učinkovitosti metode “pustiti” na vseh področjih našega delovanja. V nasprotnem bo nova streha terjala preveč smeha!

 

Program v Menzi pri koritu:

22:00 IGLU: IMPRO MAŠKARADA
23:30 dj venček/medley

Uvod v pustno rajanje bo Impro maškarada, predstava z izborom najboljše maske v izvedbi improvizacijskega gledališča IGLU. Zmagovalce bomo bogato nagradili z vstopnicami za najljubšo prireditev, boni za najboljšo pijačo in žetoni za naj fudbal.
V drugem delu programa bo potekal ples pod maskami ob glasbi za katero poskrbi DJ venček/medley (Fledermaus, Flux, GGI…).

 

Podpornina: 10€ (zagotovi vstop v vse metelkovske klube!)
Organizacija: AKC Metelkova in Menza pri koritu.

 

 

Program drugje:

YHD SOT 24,5

17:00

V prostorih YHD SOT 24,5 med 17. in 21. uro poteka DIY delavnica “Maske za maškare!”
Namaškarajte se z nami, izdelovali bomo barvaste pustne maske. S seboj prinesite škarje, vstop je prost. Spremljevalni program bo video projekcija in ponudba čajnice.

JALLA JALLA

21:00
Koncert: GUŽVA U BAJT (street drunks, punk, Ljubljana)
Domači pankerji v domačem okolju!
22:00
Klubski večer: Djane ČRIČKA: MAŠKARAJANJE

KLUB GROMKA

22:00
LIGHTS, SOUNDTRACK, ACTION!

GALA HALA

22:00
Za maškare v Gala hali skrbi: CEKI!

CHANNEL ZERO

22:00
Everything Goes PUST!

MONOKEL

23:00
// FutureVision //
noir
PIE-RAT
Blönduós
Mraz

TIFFANY

22:00
Klubski večer: Queer Ball
DJ: Robin od Batmana

BIZZARNICA PRI MARIČI

23:30 koncert: Ex Erotični
00:30 dj Rada Trpinčič