MENT Ljubljana: Bebè Na Volè (HR), Yung (DK), It’s Everyone Else (SI)

Kdaj?

Friday, 05. Feb. 2016

Ob

22:00


MENT Ljubljana, zimski klubski dogodek poletnega festivalskega utripa, mednarodnega značaja in lokalnega karakterja bo v treh dneh na devetih odrih gostil prek 50 izvajalcev iz več kot dvajsetih držav.

Na vsakih tisoč pevcev se najde tak, ki uspe s svojim vokalom prepričjivo prevesti bolečino in veselje. Na vsakih 7 milijard pa se najde Bebè Na Volè, ki poleg tega obvlada še kitaro. Adam Semijalac je eden tistih izvajalcev, pri poslušanju katerega človek ne more brez našobljenih ustnic. Je indie bluzer. Je Delta 2.0. Je odmevajoča slide kitara, je Beckov blues, je strogo varovana skrivnost. To dokazuje aktualna zbirka “Times of Great Depression”, ki je v bistvu njegov “best of” zadnjega deseletja. In obenem obvezno poslušanje.

Tuleče kitare, rifajoči bobni, vokali iz dna duše. Zasedba Yung je mlada in migajoča in prevzemajočo sonično energijo svojih zapeljivih punk-rock pesmi šprica vsepovsod. Pod poveljstvom 21-letnega frontmena in skladatelja Mikkela Holma Silkjærja je skupina iz Aarhusa ravnokar izdala kratkometražnik “These Thoughts Are Mandatory Chores” pri legendarni založbi iz Misisipija Fat Possum Records ter se pridružila njenemu impresivnemu naboru izvajalcev, kot so The Black Keys, Al Green, Fat White Family, Youth Lagoon in številni drugi. Himnične kitare in goneč ritem, vztrajen že skoraj do nepotrpežljivosti, tesnobo prikazujejo kot močno gorivo za izražanje. Yung je bencin, dolit na ogenj, ki ga že hrani mladostna energija.

Yung_photo_Pat_Graham 2

“Izjemno prijeten napad na ušesa,” je za nemški Ox-Fanzine zapisal Christian Maiwald. In še kako prav ima. Dvojec se ne heca. It’s Everyone Else bo razbil vaše ideje o elektronski glasbi. Združuje distorzirane sinte, cvrkutajoče semple in par neusmiljenih vokalov, da ustvari eklektično zmes industriala, hardcora, noise-rocka in popa. Znan je po svojih divjih nastopih, ki vas bodo oskrunili na izjemno prijeten način. Glasba It’s Everyone Else prihaja naravnost iz drobovja, brez oziranja na pravila ali pričakovanja. Drugi album je par izdal pri avstrijski založbi Noise Appeal, naslovil pa ga je “New Religion” – štekate?

Časovnica:
22:00 – Bebè Na Volè (HR)
23:00 – Yung (DK)
00:00 – It’s Everyone Else (SI)

Več o festivalu:
www.ment.si

Vstopnice za festival:
http://www.ment.si/sl/vstopnice/

Organizacija: Festival MENT Ljubljana in Menza pri koritu.