MENT Ljubljana: Bernays Propaganda (MK), Pridjevi (HR), Kagoule (UK)

Kdaj?

Thursday, 04. Feb. 2016

Ob

22:00


MENT Ljubljana, zimski klubski dogodek poletnega festivalskega utripa, mednarodnega značaja in lokalnega karakterja bo v treh dneh na devetih odrih gostil prek 50 izvajalcev iz več kot dvajsetih držav.

Bernays Propaganda

Na oder Menze pri koritu prihaja plesna post-punk aktivistična zver, ki se je ponovno prebudila leta 2015 z menjavo bobnarja za mašino. Zdaj makedonsko zasedbo Bernays Propaganda gonijo nezmotljiv ritem in gruvi bas linije, na katerih plasti hrupnih, disharmoničnih kitarskih akordov naredijo prostor za presunljive ženske krike družbeno angažiranih besedil. Plešite, ploskajte, pojte in slavite civilno nepokorščino, človekove pravice ter svobodo. Bernays Propaganda vas vabi na politično angažiran ples!

Na ples vabijo tudi hrvaški Pridjevi, pridevniki, psihadelični, melodični, zasanjani in eksperimentalni, ki izvajajo trdoglavo zmes baročnega popa, psevdo-tropikalije, visokofrekvenčnega acid rocka in s psihedelijo prežetega worldbeata.

Člani tria iz Nottinghama Kagoule imajo precej skupnega z devetdesetimi. Za začetek je sredina tega obdobja čas njihovega rojstva. Tako so po prvih koncertih malce začudeno gledali, ko so starejši ob njihovi glasbi omenjali benda Smashing Pumpkins in Fugazi. Zabavni kitarski riffi, hrumeč bas, težki bobnarski udarci in spoj moškega ter ženskega vokala so že na demo posnetkih, ko so bili člani še šolarji, prepričali BBC One in NME. Danes študirajo na poti – pa naj bo to medtem ko si delijo odre z METZ in Iceage ali pa ko čakajo na svoj nastop na Glastonburyju.

 

Časovnica:

22:15 – Bernays Propaganda (MK)
23:15 – Pridjevi (HR)
00:30 – Kagoule (UK)

Več o festivalu:
www.ment.si

Vstopnice za festival:
http://www.ment.si/sl/vstopnice/

Organizacija: Festival MENT Ljubljana in Menza pri koritu.