MESTO ŽENSK: ELECTRIC INDIGO – solo koncert

Kdaj?

Saturday, 10. Oct. 2015

Ob

22:00


Med 5. in 15. oktobrom bo v Ljubljani potekal 21. mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk z osrednjo temo Telo – moj teritorij. V desetih dneh festivala bodo sodelujoče_i umetnice_ki prečili uveljavljene predstave o telesih, rušili stereotipe in predsodke ter v ospredje postavile_i avtonomijo lastnih teles. Festival se letos ponaša z bogatim programom: 46 različnih dogodkov s sodelujočimi 95 umetnicami_ki in teoretiki_čarkami iz Evrope, ZDA, Nove Zelandije, Japonske itn…

 

FB timeline Image _ 851x315px-01

 

Electric Indigo je glasbenica, skladateljica in DJ-ka. Njeno ime je sinonim za inteligentno interpretacijo techno in elektronske glasbe. Kariero DJ-ke je začela na Dunaju leta 1989, v letih 1993–1996 pa je bila zaposlena v legendarni berlinski prodajalni plošč Hard Wax. Leta 1998 je ustvarila female:pressure, mednarodno bazo podatkov za umetnice na področju elektronske glasbe. V njenih kompozicijah je poudarjena časovno-prostorska umestitev subtilnih zvokov in zvočnih struktur. Leta 2012 je prejela nagrado za izjemne umetniške dosežke na področju elektronske in računalniške glasbe, leta 2013 pa štipendijo za skladatelje, ki jo podeljuje avstrijsko ministrstvo za izobraževanje, umetnost in kulturo. Electric Indigo živi in dela med Dunajem in Berlinom.

Za svoj novi, lahko bi rekli ʽklubskiʼ nastop v živo Electric Indigo črpa iz del, ki jih je ustvarila v zadnjih par letih, in uporablja granularno ponovno sintezo različnih posnetkov, npr. govorjenega jezika in akustičnih instrumentov. Za svoj samostojni nastop 2015 kombinira prostorne zvočne krajine in drone glasbo z rezkim industrijskim hrupom in ritmičnimi strukturami, tako da se srečata dva pomembna odvoda njenega ustvarjanja: klubska sfera in elektroakustična, eksperimentalna sfera. Na Mestu žensk bo svoj solo koncert v živo 2015 predstavila v prostorskem zvoku.


Povezava:
indigo-inc.at

Vstopnina:  7 €, 5 € (dijaki, študentje in upokojenci ob predložitvi dokazila ter samozaposleni v kulturi).
Organizacija: Mesto žensk in Menza pri koritu.
S podporo: Avstrijski kulturni forum, Ljubljana.