MUTOID MAN ( Brooklyn, ZDA) + VOODOO MULE

Kdaj?

Thursday, 29. Oct. 2015

Ob

21:00


Pri Škuc-Bubi in KiborgSpužva Büking se bo jeseni končno spet prašilo, kot se spodobi. Na svoj račun boste namreč prišli vsi, ki pogrešate konkretne kitarske detonacije. Tokrat se bo pri nas prvič pomudil nov visokooktanski in hitrostrelni “power trio” Mutoid Man, ki ga tvorijo prekaljeni težkokategorniki, člani CAVE IN (official) in Converge. Mutoidi oz. po domače “mutonje” prinašajo frišno varianto progresivnega metalcora, ki je junija zažarela na debiju Bleeder pri založbi Sargent House, ob obilici žigažaga melodike, visokih obratih in spastičnih zasukih pa bodo zlahka družno proslavljali tako privrženci metala kot alternative.

MUTOID MAN

(prog-core, metal, težki rock – Brooklyn, ZDA)

720x405-Unknown

Kako se sliši, ko obstranski glasbeni projekt preraste v nekaj večjega, mogočnejšega, impozantnega?

Da da, takšen projekt zveni približno tako kot Mutoid Man, ki so pognali iz metalcorovskih semen zasedb Cave In ter Converge. Utelesil se je stra(ša)nski trojček, v katerem pobje »mut(o)irajo« in maličijo fraze in klišeje iz težkometalne zakladnice svoje mladosti. Klišejem se je dobro izogibati, še bolje pa jih je raztreščiti na prafaktorje in nato znova sestaviti v vrtinčasto gmoto, ki s seboj sunkovito prinaša koščke NWOBHM, thrasha, hardkora, progresive, sludga in celo ostanke (neo)punka.

Na prepihu raznolikih zvočnih praks je zablestela trojka iz Brooklyna, ki je z letošnjim prvencem Bleeder krepko prevetrila rockovsko podzemlje. Ne gre pa zasluga zgolj manični energičnosti, abnormalni uigranosti ali vratolomnim zasukom ter preskokom v skladbah – v prvi vrsti je Bleeder melodična bomba (sploh vokalno), ki učinkuje hipoma. Ob hitropoteznem tempu natresejo kar deset razvnetih viž v pol ure, a Mutoidi vstavijo tudi obrat ali dva (če ne tri) za počasne duše.

Če želite v tem letu doživeti furiozno in hkrati bravurozno noviteto, ki podira žanrske predpise, potem naj bo to album Bleeder sodobnih metalskih prekucnikov Mutoid Man.

“This is the sound of heavy rock in 2015. Another breath of fresh air in a genre that sometimes is more than happy with its own redundancy and stiffness.” (revija Music & Riots, junij 2015)

 

Povezavi:
http://mutoidman.com/
https://www.facebook.com/mutoidman

 

 

Predskupina:

VOODOO MULE

(stoner, psihedelični rock – Ljubljana)

Otročji in masivni, kjerkoli se pojavijo pustijo zvočni krater v ušesih nič hudega slutečih obiskovalcev. Power-trio, ki vleče svoje vplive od klasik kot so Melvins, Kyuss ter Alabama Thunderpussy, pa tudi iz drugih vrst umetnosti, saj so na njih močno delovale animirane travme s Cartoon Networka iz 90-ih – vsemu temu pridodajo še svoj unikaten zblojen čut, ki zveni kot lomljenje planetov, kjer se v ozadju riše dvojna “voodoo” mavrica.

Vračajo se po enoletno pavzi, starejši, a nič bolj odrasli.


Povezavi:

https://www.facebook.com/voodoomule
https://www.reverbnation.com/voodoomule

—-

Vstopnina: 12 € v predprodaji / 15 € eur na dan dogodka.
Organizacija: ŠKUC-BUBA, KIBORGSPUŽVA BÜKING in Menza pri koritu

 

Predprodaja:
– INFO ŠKUC (Stari trg 21, LJ), odprto vsak dan med 12:00 in 18:00.
– Škuc Metelkova (Metelkova 6, LJ), odprto od pon. do pet. od 9:00 do 14:00
– Prodajna mesta sistema Eventim Si: Hiše vstopnic (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša Športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje,); klicni center: 1977 in 01 420 5000 Pooblaščena prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K) kiosk, Kompas, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M holidays, KC Svet Knjige, Palma Travel Agency in Alpetour.
spletni nakup