Nebesa Rave – Meat Computer, Kets4eki, Nomark, Hubithekid

Kdaj?

Friday, 21. Apr. 2023

Ob

22:00


Tokrat gre za mednarodni hyperpop spektakel, na katerem bodo nastopili priljubljeni glasebeniki iz Kanade, Polske in Slovenije. Nebesa Rejvi so se začeli na internetu, kjer je skupnost Aseben gostila odmevne dogodke znotraj igre Minecraft in preko aplikacije Discord. 21.4 pa bomo lahko v živo zaplesali na hitre ritme, euforične melodije in intenzive base, ki nas bodo tako pretresli, da bomo nostalgični po prihodnosti.

Nastopali bodo:

Meat Computer – Težko definiran, vendar brez dvoma zelo vplivn in talentiran glasbeni umetnik. Njegovem hitrem vzponu sta poleg kvalitetne glasbe prispevali kolaboracija z izjemno popularnim avstrijskim umetnikom Yung Hurnom in pogoste objave na youtube kanalu Astari. V dobi intenzivne uporabe autotunea je izkoristil čar kontrasta in se odločil da ga ne potrebuje. Njegove pesmi so pogosto melanholične in eksperimentalne, kljub svoji post-ironični (ne)uporabi autotunea in namernega “fušanja” pa pesmi vsebujejo unikatno lepoto in smiselna besedila.

https://www.instagram.com/meat.computer/

Kets4eki – Poljski kralj tiktoka in eden izmed glavnih predstavnikov novega vala hitre plesne glasbe. Svojo pot je začel s pomočjo youtube kanala Aseben, preko katerega je izdal svoji prvi uspešnici “4 osiemnastki” in “z tobą być”. Hitro je pridobil zveste sledilce, število katerih se še danes eksponentno veča. Pesem “Hands Up” v kolaboraciji z 6arelyhuman je s pomočjo tiktoka eksplodirala v popularnosti. Danes ga preko aplikacije Spotify mesečno posluša več sto tisoč ljudi. Pogosto kolaborira z Nomarkom in je ime, ki bo na naših tleh brezdvoma pustilo pečat.

https://www.instagram.com/kets4eki/

Nomark – Slovenski pionir hiperaktivne internete glasbe in ustanovitelj menarodno priznane spletne skupnosti Aseben. Med časom karantene je s sedaj že internetnim klasikam kot so: Celo Noč, Cel Dan in Tebe, pridobil zveste poslušalce in napolnil dvorane v Srbiji, Hrvaški in Sloveniji. V letu 2023 Nomark začenja mednarodno poglavje. Dober teden pred našim dogodkom v Ljubljani se bo prvič predstavil poljski publiki v Varšavi, njegove nove pesmi pa so v večini angleške.

https://www.instagram.com/markno.si/

https://open.spotify.com/artist/0g3pkoWNlu6rXL487xBcH8+9

Hubithekid – Poljski glasbeni umetnik, znan po svojih čustvenih besedilih in glasbi, ter videzom, napolnjenim z Y2K estetikam. V njegovi glasbi lahko slišimo odmeve različnih žanrov: od emo rapa, do pop-punka in od hyperpopa do glitchcorea. Svojo kariero pod imenom hubithekid je začel v underground emo-rap kolektivu lottobois, kjer je občasno prispeval kot producent.

https://www.instagram.com/hubithekid/

Vstopnice: https://www.mojekarte.si/en/nebesa-rave-meat-computer-kets4eki-nomark-hubithekid/tickets-1165464.html