NEW HOPES TRIO

Kdaj?

Wednesday, 02. Dec. 2015

Ob

22:00


Ladislav Rebrek, Marko Petrušič in Enos Kuglar bodo tokrat posvetili prvi del koncerta velikemu bas kitaristu in skladatelju Jacu Pastoriusu (http://jacopastorius.com/),ki je v svojem kratkem življenju (1.12.1951-21.9.1987) zapustil izjemen glasbeni opus. Lahko bi ga uvrstili med najpomembnejše glasbene ustvarjalce 20. stoletja. Njegove pesmi se še vedno izvajajo po celem svetu kot posebnost. Njegov način igranja je zavselej zaznamoval glasbene tokove, prelomnica, iz katere nastajajo številne tehnike, na katerih je zasnovan sodoben način igranja bas kitare.
New Hopes Trio bodo v svoj repertoar uvrstili skladbe, ki jih je Jaco Pastorius ustvaril ali rad izvajal. Ta izbor združuje
visokoprofesionalen, zahteven pristop in popularnost za poslušalce džez glasbe. Gre za skladbe kot so npr. “The Chicken” (J. Pastorius),
Mercy, mercy, mercy” (J. Zawinul), “Donna Lee” (C. Parker)…
V spomin Jacu Pastoriusu je Ladislav Rebrek napisal skladbo “Jaco Speaks“, ki bo prav tako izvedena.
 –
Ladislav Rebrek je bil dolgoletni basist Big banda RTV Ljubljana (pod vodstvomJožeta Privška), kjer je igral skoraj 40 let. Sodeloval je z nekaterimi največjimi velikani jazza, kot so Clark Terry, Johnny Griffin, Woody Shaw, Lee Harper, Philly Joe Jones. Po upokojitvi je postal član Greentown jazz banda, kjer igra že 15 let. Še zmeraj deluje tudi kot glasbeni pedagog.
Marko Petrušič je študiral jazz klavir na oddelkih v Grazu, Rotterdamu in Celovcu ter klasični klavir na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Za seboj ima 5 samostojnih zgoščenk za manjše slovenske založbe, sodeloval pa je še z Leejem Harperjem, Tonetom Janšo, Miho Jazbinškom, Miha Lampič band, Mi Familia, Braco Doblekar, Janez Bončina Benč, Luka Udjbinac, itd.

Enos Kugler, ki je Menzinem občinstvu najbolj znan kot bobnar rock skupineDemolition Group je zelo aktiven v širokem spektru (od rocka do jazza) sodelovanj s številnimi domačimi in tujimi afirmiranimi glasbeniki. Igra tudi v gledaliških uprizoritvah v SNG Drama Ljubljana, SNG Maribor, MGL, Glej, itn.

Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Menza pri koritu.