New Hopes Trio

Kdaj?

Thursday, 24. Sep. 2015

Ob

21:00


New Hopes Trio sestavljajo Marko Petrušič – klavir, Ladislav Rebrek – kontrabas, umetniški vodja in Enos Kugler – bobni.


Trio izvaja avtorske jazz skladbe izpod peresa g. Ladislava Rebreka, kot so H.H., Steps, Crossing in njegove aranžmaje jazzovskih skladb, kot so Tricotism, Caravan, Cantaloupe Island, All blues, One note samba, Take five, itd. Zvok tria sega od klasičnega jazza do jazz-rocka Chicka Coree, Herbia Hancocka in Jaca Pastoriusa. Na njihovem repertoarju bo možno tudi zaslediti zelo zanimivo izvedbo Koncerta v a-molu, J.S. Bacha.

Ladislav Rebrek je bil dolgoletni basist Big banda RTV Ljubljana (pod vodstvom Jožeta Privška), kjer je igral skoraj 40 let. Sodeloval je z nekaterimi največjimi velikani jazza, kot so Clark Terry, Johnny Griffin, Woody Shaw, Lee Harper, Philly Joe Jones. Po upokojitvi je postal član Greentown jazz banda, kjer igra že 15 let. Še zmeraj deluje tudi kot glasbeni pedagog.

Marko Petrušič je študiral jazz klavir na oddelkih v Grazu, Rotterdamu in Celovcu ter klasični klavir na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Za seboj ima 5 samostojnih zgoščenk za manjše slovenske založbe, sodeloval pa je še z Leejem Harperjem, Tonetom Janšo, Miho Jazbinškom, Miha Lampič band, Mi Familia, Braco Doblekar, Janez Bončina Benč, Luka Udjbinac, itd.

Enos Kugler, ki je Menzinem občinstvu najbolj znan kot bobnar rock skupine Demolition Group je zelo aktiven v širokem spektru (od rocka do jazza) sodelovanj s številnimi domačimi in tujimi afirmiranimi glasbeniki. Igra tudi v gledaliških uprizoritvah v SNG Drama Ljubljana, SNG Maribor, MGL, Glej, itn.


Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Menza pri koritu.