Nezaslišano (Cvetežnik-Zakonjšek-Erič)

Kdaj?

Thursday, 26. Apr. 2018

Ob

21:30


Napovedujemo koncert zasedbe Nezaslišano, kar je dejansko super-skupina Cvetežnik-Zakonjšek-Erič. Trije vrhunskii glasbeniki, ki so najbolj znani po delovanju v svojih matičnih skupinah Terra folk, Moonlight Sky ter Prismojeni profesorji bluesa, so svojo predanost glasbi združili v skupni točki – ustvarjalnosti. 

Vse, kar je v free glasbi prepovedano in nekaj tega, kar je dovoljeno…
speed, umirjenost, navihanost, atmosfera, polka, blues, free, pop, singalong, borzbni, kitara kot violina, violina kot kitara, nepojasnjeni konci, tema, svetloba, repetativnost, raznolikost… išbln

Bojan Cvetrežnik – el. Violina
Bojan Cvetrežnik – performer, učitelj in skladatelj. Ustvaril številne projekte, s katerimi je želel poudariti enakopravnost različnih glasbenih stilov. V svetu klasične glasbe nastopal kot solist, v komornih zasedbah in pri sodobnih projektih ter delal kot solo violist v SNG Operi. Svojo ljubezen do evropskega ljudskega violinskega izročila izraža skozi nenehno učenje novih violinskih stilov z vseh, glasbeno izjemno bogatih, koncev Evrope – od juga do severa. Eden od ustanovnih članov zasedbe Terrafolk, ki jo je nagradila tudi britanska BBC, delal pa sem tudi kot violinist solist pri svetovno znanem kanadskem »Cirque du Soleil«.

Julijan Erič – el. Kitara
Julijan Erič. Rojen septembra leta 1988. Multiinstrumentalist, vokalist, aranžer. Ena od ključnih figur mlajše blues rock generacije. Ustanovitelj zasedbe Prismojeni profesorji bluesa. Igral in sodeloval je s številnimi domačimi in tuji izvajalci. Zanj pravijo, da je tako globoko zakoreninjen v glasbi, da ne najde prostora za kakršnokoli drugo strast.

Bor Zakonjšek – Bobni
Bor Zakonjšek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjih letih. Glasbene zvrsti, ki jih je osvojil, se raztezajo od klasike in jazza do afriške glasbe, bluza in funka.Kot soustanovitelj zasedbe Moonlight Sky je v vlogi bonarja ter avtorja koncertiral, tako doma in v tujini. Glasbeno pot je nato nadaljeval z lastno zasedbo CikCak v kateri je izpostavljal predvsem svoj žanrsko zanimiv “afriški” stil, ki ga je črpal iz glasbe severno-malijskih blues kitaristov kot so Ali-Farka-Toure, Baboucar Traore ter zasedbe Tinariwen.Predvsem v vlogi bobnarja, pa je gostoval v različnih zasedbah z Dejanom Lapanjo, Tadejem Koširjem, Nejcem Kržičem, Galom Gjurinom, Juretom Capudrom, Ninom de Glerio, Igorjem Leonardijem, Lolito, NTokom, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Šulc, Jano Beltran, Joštom Drašlerjem, Vitom Marenčem in še mnogimi drugimi.

Vstopnina 4€.