No Rules (BIH) + Thunderbabies

Kdaj?

Friday, 05. May. 2017

Ob

21:30


No Rules prihajajo iz Tuzle. Formirali so se leta 1999, na pobudo kitarista Gorana Čampara. Leta 2003 je izšel njihov prvi album z naslovom “Pasje vrijeme, drugi pa leta 2007, z naslovom ”Probaj me”.  So dobitniki kar nekaj nagrad, med njimi tudi največje BIH glasbene nagrade Davorin 2004 v kategoriji – odkirtje leta – najobetavnejši novi izvajalec, internetni glasbeni magazin GLAS.BA je v letu 2007 razglasil njihov album ” Probaj me ” za enega izmed petih najboljših albumov v BIH v tistem letu. Sledi nonimacija za regionalne glasbene nagrade INDEXI 2008 v kategoriji ”Rok album godine”, v katerem so nominirani tudi Hladno Pivo in Disciplin a Kitschme. Leta 210 so izdali tretji studijski  album z naslovom ”Homesick Blues”. No Rules so edini band iz BIH, ki igra osnovni rock´n roll – rythm & blues v bosanskem jeziku.

Zasedba:
Goran Čampara – vokal , kitara
Sanin Imamović – solo kitara
Željko Jokić – bas kitara
Sead Hadzić – bobni

No Rules tokrat v Slovenijo prihajajo z novo, četrto ploščo “Na cesti bola” ki je izšla pod okriljem založniške hiše ”Take It Or Leave It Records” iz Beograda za Srbijo in Črno Goro.

Recenzijo Radia Študent, ki predstavlja najnovešo ploščo si lahko preberete na naslednjem linku :
http://radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/no-rules-na-cesti-bola

FACEBOOK  /  WEB  /  YOUTUBE


Thunderbabies so odbita rock’n’roll atrakcija, ki deluje vse od leta 2002. Že na svojih začetkih so posneli iskrive demo posnetke z naslovom “K4-411”. Predstavljali so spogledovanje s punk rockom in garažnim rock’n’rollom. Seveda ne moremo mimo vpliva detroitskih namazanih akordnih variacij in tudi avstralskega rock’n’rolla. Vse naštete heterogene glasbene izkušnje so vzpodbudile razvoj in kredibilnost prepoznavnega zvoka.
Leta 2004 so v samozaložbi izdali svoj prvenec “Thunderbabies”, 2014 pa  album “Kick-Off”, ki je nabrita rockovska eksplozija, ki razgiba vse vaše nepotešene organe…

žnj

FACEBOOK

Zasedba:
Brane Škerjanc (Bruc) – glavni vokal, kitara
Alenka Hrvatin (Thunderbaby) – bas
Tomaž Berginc – kitara
Bor Carnelutti – bobni Organizacija: Menza pri koritu.
Vstopnina: 5€.