OD PALEOLITA DO TWITA (ponovitev)

Kdaj?

Thursday, 20. Oct. 2022

Ob

20:30


Satirični kabaret

Slovenci smo imeniten narod. Pred natanko 30 leti smo izpolnili svoj tisočletni sen in si izborili samostojnost. In kaj vse imamo! Gore in doline, morje in ravnine, kraške jame in gozdove, pa zidove in plotove. Imamo najstarejše glasbilo na svetu, najstarejše leseno kolo na planetu. Pa največ traktorjev in največ kvadratov nakupovalnih središč na prebivalca. Imamo Tino Maze, Petra Prevca, Luko Dončiča, pa Slavoja Žižka in Hermana Potočnika!  Še Tesla je skoraj naš. Ampak ne tisti iz SpaceX.

Skratka, imamo potencial, da postanemo ena najuspešnejših držav na svetu.  Eden svetilnikov 21. stoletja. Druga Švica! Slovenia first!

Se pravi, vse to bi lahko bili, če bi lahko pozabili na stare zamere, zakopali bojne sekire, stopili skupaj in zadihali s polnimi pljuči!

Ampak od kod te večne razprtije in delitve, ki nam branijo, da bi končno postali zgodba o uspehu? Kako je prišlo do tega, da smo tako skregani med sabo in si kar naprej skačemo v lase?

Na ta in še mnoga druga vprašanja bomo poskušali odgovoriti v našem kabaretu. In po odogovre bo treba seči daleč, daleč nazaj v preteklost, verjetno dlje kot si mislite: OD PALEOLITA DO TWITA

Nastopajo: Urban Logar, Uroš Jezdić, Jaka Andrej Vojevec

Besedilo in režija: Jaka Andrej Vojevec

Glasbeni aranžma: Rok Šinkovec, Uroš Jezdić, Urban Logar

Scenografija in kostumografija: Katarina Zalar

Producent: Društvo Matafir, Jaka Andrej Vojevec

Projekt sofinancira MOL Ljubljana, Oddelek za kulturo

https://www.facebook.com/events/440195704619066?ref=newsfeed

Vstopnina: 7eur