Onkraj pri koritu: MIR (Švica), NEVEMNEVEM (Slovenija)

Kdaj?

Tuesday, 19. May. 2015

Ob

21:00


Mir (Švica)

Mir je eksperimentalna instrumentalna rockovska zasedba iz Basla. Muziki, ki jo igrajo, ustrezajo pridevki, kot so eksperimentalna, glasna in ritmična, ter žanri, kot sta noise in no wave, primerna pa se zdi tudi ironična sintagma “težka elektronika”. Odsotnost vokala Mir nadomeščajo z vrsto elektronskih instrumentov, ki jih uporabljajo v navezi s konvencionalno rockovsko opremo.
Skupino so ustanovili glasbeniki, ki so bili na švicarski eksperimentalni glasbeni sceni že dokaj znana imena. Daniel Buess je bil tolkalec in ustanovni član ansambla sodobne glasbe Ensemble Phoenix in nekdanji bobnar noiserske zasedbe 16-17, Piero in Michael Zaugg sta si prislužila sloves kot radikalna dronerja.
Svoj prvi EP, Ex Modules, so objavili le tri mesece po svojem nastanku, albumski prvenec S/T pa je izšel leta 2009 in so ga posneli s producentom Alexom Buessom (nekdanjim sotrudnikom Daniela Buessa v zasedbah 16-17 in Cortex). Plošča velja za nekakšno nadaljevanje tako imenovanega “baselskega zvoka”, ki so ga utemeljili 16-17.

Zasedba:
Daniel Buess (bobni, kovinski predmeti, elektronika)
Papiro (kitara, bas kitara, sintetizator)
Michael Zaugg (orgle, sintetizatorji, elektronika)

tumblr_niwng69CPu1u9y71mo1_1280

Povezavi:

 

Nevemnevem (Ljubljana)

 

970519_491587404266557_1768315575_n

Zasedba:
Dejan Koban – glas in beseda
Samo Pavlica linch – bobni
Staš Vrenko – synth in zvočni pripomočki
Jan Pogorelec – bas
Blaž Božič – kitara
Martin Ukmar – klarinet, el. bobni in flaške
Tea Grahek – spremljevalni vokal
Simon Bergoč – zvok

Zasedba nevem nevem stavi na kombinacijo govorjene besede in razgibane zvočne slike, napajajoče se v hrupnem rocku, jazzu, improvizaciji in še čem. Za prvo je zadolžen pesnik Dejan Koban, ki se izvrstno znajde tudi v vlogi frontmana, za drugo skrbijo bobnar Samo Pavlica – Linch, klarinetist in bobnar Martin Ukmar, klaviaturist Staš Vrenko, basist Jan Pogorelec in kitarist Blaž Božič.

Povezava:
https://www.facebook.com/pages/nevem-nevem/321203151304984?fref=ts

——-

Vstopnina: 5  €.
Organizacija: Menza pri koritu.