Onkraj pri koritu: VALINA (Avstrija) + OORAL SEA (Slovenija)

Kdaj?

Thursday, 11. Jun. 2015

Ob

21:00


Onkraj pri koritu je koncertna serialka, ki vam jo v živčne končiče in maščobno podkožje tišči vaš ljubi, dragi… Seznanja vas z vsemi obrobnimi, manj dostopnimi, a eksplozivnimi in hkrati nadvse poslušljivimi glasbenimi praksami. Vemo, da je težko priti do dobre glasbe, a z nami je lažje…

 

VALINA

Linški noiserski trojec Valina v serialki Onkraj pri koritu tokrat, gostuje res, drugič..

Izmuznil se nam je prejšnjo jesen zaradi višje sile, a se nam sedaj ponujajo osveženi in razigrani ob koncu turneje po osrednji Evropi..

w_Valina-LivePics

Varovanci avstrijske neodvisne založbe Trost Records, ki pod svojo streho združuje tako renomirana imena, kot so Peter Brötzmann, Zu, The Thing, Full Blast, DKV trio in Steamboat Switzerland, v preteklosti pa so pod njenim okriljem delovale tudi zasedbe Tumido, Bulbul, Morbidelli Brothers in druge, so namreč s svojim prvim nastopom lani v Menzi pri koritu pustili dovolj močan vtis, da jih z veseljem ponovno vabimo v goste.

 

Valina so svojo glasbeno pot začeli sredi devetdesetih, ko so bili njeni člani še srednješolci. Trio se je kmalu vključil v živahno underground sceno v Linzu in začel organizirati prve turneje po Srednji Evropi. Leta 1999 je v Nemčiji posnel prvenec Into Arsenal of Codes, s katerim se je začelo njihovo dolgoletno sodelovanje z založbo Trost. V naslednjih letih so s Stevom Albinijemposneli še tri albume: Vagabond (2002), a tempo! a tempo! (2008) in Container (2014). Container je njihov zadnji izdelek, ki so ga izdali marca lani. Ves ta čas Valina nikoli niso nehali nastopati. Igrali so po vsej Evropi, v ZDA, Rusiji, Izraelu, Turčiji in Južni Ameriki in pridobili sloves izvrstne koncertne zasedbe.

Zasedba:
Anatol Bogendorfer – kitara
Husbert Huber – bas
Anselm Dürrschmid – bobni

Povezavi:
valina.at
facebook.com/pages/Valina

 

 OORAL SEA

 unnamed

Ooral Sea, duet krško-šentjernejske navezave, ki ga sestavljata Bufo na bobnih in Slavc na kitari/vokalu, je iz poletnega navdiha leta 2013, isto jesen doživel realizacijo v Placu, Bufotovem plesnivem frizerskem salonu.

Že v prvem letu delovanja sta presenetila z istoimenskim prvencem, na katerem lahko slišimo 8 komadov njunega avtorskega ustvarjanja; navdih sta črpala iz žanrov, kot so stoner, garage, psychadelic, grunge, rock. Najvplivnejši bendi in njuna inspiracija obsega: Jeff The Brotherhood, Thee Oh Sees, Fuzz, Nirvana, QOTSA, Stoned Jesus (s katerimi sta nastopala v Gromki oktobra lani), Black Sabbath,…

Za sabo imata že nekaj več kot 10 koncertov na domačih tleh, v prihodnosti pa si obetata čimveč inspirativnih idej, novih komadov, koncertiranja tudi na tuji sceni ter posledično tudi izdati naslednji album.

Povezavi:

 

—–

 

Vstopnina: 4 €.
Organizacija: Menza pri koritu
Podpora: Avstrijski kulturni forum
avstrijski-kulturni-forum