SIFON-slovenski impro festival

Kdaj?

Saturday, 11. Apr. 2015

Ob

19:00


KUD Impromobile v soboto 11.4. 2015 pripravlja SIFON – Slovenski impro festival.

V društvu smo opazili, da  se je  v zadnjih nekaj letih slovenska impro scena zelo razvila, tako v kvalitativnem (vedno več improvizatorjev se dodatno izobražuje, tako doma kot po svetu) ter kvantitativnem vidiku, saj se je število impro projektov in društev ter projektov močno povečalo (Iglu Theater, Pravljičarjia, Impro mafija, ImproŠKE, idr., poleg “zlatih” stalnic, kot so Impro Liga, Kud Kiks, Kolektiv Narobov, Gverila, idr.).

Priredili bomo pester program, za temo pa smo določili SODELOVANJE. Z določitvijo teme festivala želimo poudariti pomembnost sodelovanja tako na makro nivoju (med društvi, regionalno, lokalno, mednarodno), kot na mikro nivoju (sodelovanje s soigralci, publiko, idr.).

Z raznolikim programom želimo raziskati trenutno stanje, krati pa bomo nudili tudi izobraževanje za improvizatorje.

PROGRAM CELOTNEGA FESTIVALA

– Okrogla miza v Trubarjevi hiši literature ob 10. uri: predstavniki vidnejših društev in projektov o trenutnem stanju impro scene, težavah s katerimi se sooča ter napovedih za prihodnost. Vstop: prost!

– Delavnica v Menzi pri koritu: med 14h in 18h bo za prijavljene udeležence potekala delavnica na temo sodelovanja. Improvizatorji bodo raziskovali sodelovanje na odru, med igralci in v skupini. Delavnico bo vodila Sara Šoukal (KUD Impromobile).

– ob 19h produkcija SIFon delavnice: udeleženci delavnice bodo v obliki daljše imprivizirane predstave postavili svoje sveže pridobljeno znanje na oder.

Vstopnina: 3 €.

– ob 21h pa zaključna festivalska predstava RDEČA NIT v Menzi pri koritu: pod umetniškim vodstvom Iglu teatra bodo predstavniki večjih in aktivnih impro društev uprizorili predstavo, katere rdeča nit bodo njihove izkunje, njihovo doživljanje impro gledališča.

Vstopnina: 5 €.

Sledi druženje do jutranjih ur!

——

Organizacija: KUD Impromobile in Menza pri koritu.