SIMON & THE RUSKS + MARTIN RAMOVEŠ BAND

Kdaj?

Wednesday, 23. Dec. 2015

Ob

22:00


Simon & The Rusks

“Začelo se je nekega jesenskega večera na jam sessionu na Metelkovi, nato pa smo se še nekajkrat zaprli v zaklonišča v okolici Ljubljane.”
Kmalu zatem so fantje posneli prvi album Dnevnik. Zdaj pa vam po trnovi poti ponujajo sveže prepečene glasbene dobrote, ki jih bo mogoče kmalu slišati na drugem albumu, še prej pa na kaki radijski postaji…
Zasedbo sestavljajo, kot gonilna sila Prepečencev/The Rusks na kitari in vokalu Simon Urbas, kantavtor pesmi, ki se jih je v destetih letih nabralo že kar nekaj ducatov, nekatere pa boste lahko ujeli na njihovih koncertih.
Srce banda, ki skrbi za pravi tempo in brutalni groove Kristjan Buzeti – Kiki. Na dolgovalovni kitari pa se nam je nedavno pridružil Damir Vintar.
Zdaj band deluje kot trio, velikokrat pa se jim pridruži še kak Prepečenec iz samega začetka banda.

Povezava:
http://simonandtherusks.strikingly.com/

 –

Martin Ramoveš Band

Martin Ramoveš Band je zasedba, ki je v zadnjih letih obredla slovenske klubske in festivalske odre, sedaj predstavlja kopico novih udarnih komadov.
833c4a87-6afa-4d92-ab88-4a1e3f6fe287
(foto: Sara Kager)
 –
Skupina  je doslej izdala dva albuma: Zvok dežele (2012) in Nesojeni kavboji (2014). Medtem ko pri prvem albumu gre za zbirko družbeno kritičnih pesmi, ki koreninijo v različnih glasbenih stilih, je drugi osredotočen na blues rock in ostro različico countryja. Hkrati Nesojeni kavboji prinašajo tudi vizualno izkušnjo, saj so izdani v obliki glasbenega albuma v stripu.
Zasedba je bila sicer ustanovljena leta 2007 in pred izdajo albumov sodelovala na kompilacijah Hočemo dobro glasbo – VAL 09 ter Rokerji pojejo pesnike 6 in 7. Leta 2012 je nastopila v oddaji Izštekani na Valu 202 in se v ta namen prelevila v sedemčlanski bend.
Jedro skupine  že ves čas tvorijo: Martin Ramoveš  (vokal, kitara), Marko Petrič (bas, vokal) in Luka Drobnič (bobni, vokal), ob raznih priložnostih pa se ji pridružijo tudi inštrumentalisti Julijan Erič, Žiga Lovšin, Miha Erič, Tony Cater, Jan Adamek
 –

Povezavi:
Vstopnina: 4 €.
Organizacija: Menza pri koritu.