Å IRI RÅ : Vsemetelkovski benefit Radia Å tudent

Kdaj?

Friday, 25. Nov. 2016

Ob

21:00


V Menzi pri koritu v petek na dogodku Vsemetelkovski benefit ŠiriRŠ alternativo širi Klub eMCe plac!

PROGRAM:

Kholn – black metal (p.s. band predstavlja tudi nove komade, saj je tik pred izdajo nove plate!!)
Mrigo & Ghet z bandom – rap z live bandom
Carnifliate – death/grind metal
Rolajo:
Dj ekipa eMCe Velenje

15085724_10155263958440931_8377023669050556961_n

 

Tradicionalni vsemetelkovski žur ima letos enostaven koncept: širi alternativo!

V vseh metelkovskih klubih bodo gostovala prizorišča lokalnih skupnosti s programi, ki bodo razkrivali pestrost in kvaliteto lokalnih scen. Razlogov je več: mnoga izmed teh prizorišč, ki s svojo prisotnostjo že vrsto let vzpodbujajo in izumljajo nove načine delovanja in organiziranja, letos praznujejo okrogle obletnice. Mnoga izmed njih so predpogoj za vidnost lokalne produkcije, ki je pomemben del vseslovenske palete kreativnosti in novih načinov bivanja. Mnoga izmed njih so se morala (nekatera se še morajo) za svoj obstoj boriti. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je boj za tovrstne prostore pravi boj, saj je domači poligon poleg centralno lociranih prizorišč pester ravno zaradi velikega števila lokalnih prostorov, ki s svojim delovanjem skrbijo za barvito raznolikost v ponudbi ter za svež veter v dolini šentflorjanski. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da se mora za svoj obstoj in razvoj boriti tudi Radio Študent, zaradi česar tudi skušamo vzpostviti trajni sistem financiranja s strani skupnosti, ki nas podpira.

Nasploh pa želimo s tem dogodkom skupaj z ostalimi akterji prispevati k vzpostavitvi trajne mreže medsebojne solidarnosti in sodelovanja znotraj alternativne in progresivne kulture v Sloveniji.

Alternativo z vami in za vas Å¡irimo:
MIKK Murska Sobota, TRAINSTATION SUBART Kranj, BAZA Ajdovščina, U.P. INDE Koper, A.C. ARGO Izola, MKNŽ Ilirska Bistrica, eMCe PLAC Velenje, KLUB METULJ Bistrica ob Sotli, RADIO ŠTUDENT 89,3 MHz in AKC Metelkova mesto.

Ena vstopnina, cela Metelkova

————————–————————–————————-
Medtem pri vas doma in povsod drugje:

Od 25. 11. se širimo na radiostudent.si/sirirs, kjer odpiramo možnost trajnih donacij, s čimer boste lahko zagotovili bolj stabilno financiranje delovanja in večnega razvoja Radia Študent. Da bomo lahko z vami in za vas še naprej grizli v zagamane teme, brskali po glasbenem podtalju, prevpraševali družbo in bili glasni za vse tiste, ki ne morejo biti. Širi alternativo! ŠiriRŠ!