Škuc-Buba / Defonija: TOBY DRIVER, NICK HUDSON in KEITH ABRAMS

Kdaj?

Wednesday, 10. Feb. 2016

Ob

21:00


Škuc-Buba / Defonija: TOBY DRIVER (Kayo Dot, Secret Chiefs 3 …), z njim pa NICK HUDSON (Academy of Sun) in KEITH ABRAMS (Kayo Dot)

Toby Driver je muzičist-multiinštrumentalist, tekstopisec, tudi splošen umetnik. Njegova glasba se razprostira po svetovih progresivnega rocka, ekstremnega metala, avantgardnega rocka … Med obširno evropsko turnejo nam tokrat ponudi gotske “Balade, polne zimske žalobnosti”, družbo na odru pa mu delata stara kompanjona – Nick Hudson se nam bo s solističnim recitalom na orglah predstavil tudi za uvod, za bobni pa bo kasneje z obema Keith Abrams (Kayo Dot). Pred nami je večer, poln spretno komponiranega, subtilnega rocka, ki se v svoji mračni estetiki cepi z avant-gothom, vsekakor pa tudi s čudaškimi metalskimi prijemi.

Toby Driver je še najbolj znan kot frontman in mastermind pri avant-goth bendu Kayo Dot (ex-Maudlin of the Well) in basist pri pitagorejskih prog čarodejih Secret Chiefs 3 (ex-Mr. Bungle). V zadnjem desetletju se je do obisti poglobil v brezmejnost muzik, kar dokazuje tudi s sodelovanji, ki segajo k Johnu Zornu, Treyju Spruanceu (ex-Mr. Bungle, Faith No More), Mariu Diazu de Leonu (Oneirogen), Jeremiahu Cymermanu … V solističnih naprezanjih se Driver približa prelestnemu neofolku, kakor ga gojijo, na primer, Grouper, Michael Gira, Wooden Wand … in vsekakor nima prav nič porezanih kril, robov in ambicij.

2b004c7c-b066-4a57-8e3a-a65e31442bf6

Povezave:

 

Posebna zahvala: Marko Karlovčec

Vstopnina: 5 €.

Organizacija: Škuc-Buba, Defonija.