SOLO v2: Drago Mislej Mef vs Jani Kovačič

Kdaj?

Thursday, 21. Jan. 2016

Ob

21:00


Na uvodnem dogodku glasbenih duelov, kjer vam bomo poskušali na duhovit, zabaven in predvsem drugačen način predstaviti dela slovenskih glasbenih ustvarialcev. Tokrat bosta z nami dva  avtorja, ki  sta milo rečeno  legendi.
Drago Mislej  Mef se bo na odru spopadel z Janijem Kovačičem.
Ne bo kakšen wrestling ali  boks, temveč  se nam bosta virtuoza predstavila na svojevrsten način. Na odru, vsak s svojo kitaro, svojimi najljubšimi pesmimi  in zgodbo. Tak fleten glasbeno pogovorni večer bo… Vemo, da oba dobro poznate, prilagamo  pa nekaj faktov za tiste, ki “sram vas bodi” ne veste nič.

DRAGO MISLEJ MEF

Glasbenik, kantavtor, novina , urednik, pisec besedil popevk, organizator… iz Izole.
Na obalo je prišel iz Postojne in svojo profesionalno kariero začel kot novinar informativnega programa na Radiu Koper, kjer je na koncu opravljal funkcijo urednika mladinske redakcije. Iz radia se je preselil na koprsko televizijo, kjer je po nekajletnem delu postal urednik novonastalega slovenskega programa. Svoje novinarsko poslanstvo je nadaljeval pri časniku Primorske novice, kjer je direktoroval in urednikoval dobra štiri leta. V zadnjem obdobju pa ga seveda vsi poznamo kot direktorja in urednika izolskega tednika Mandrač.

Kot glasbenik je v osemdesetih letih nastopal v novovalovskem bendu Deseti brat, kasneje pa je po nekaj projektih s Hišnim bendom (Vlado Kreslin, Drago Mlinarec in pokojni Ivo Volarič Feo) in sodelovanjem s Predinom, Kreslinom, Lovšinom in Kovačičem, ustanovil glasbeno skupino Mef in NOB. Sodeloval je z odličnimi glasbeniki, kot so: Armando Šturman, Kate Hosking, David Jarh, Marino Legovič, Andjelko Stupar Djele , Andrea Flego in mnogimi drugimi.

JANI KOVAČIČ

kantavtor in vse ostalo iz Ljubljane.

Sam se opisuje kot mestni ljudski pevec, izumitelj, raziskovalec človeških duš in nesmrtni individuum, predvsem ga navdihuje človeška neumnost. Skladatelj, pisec besedil, pesnik in pisatelj, pa tudi profesor filozofije na gimnaziji, je prvič javno nastopil leta 1976 na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Potem pa so sledili razni rock in drugi festivali, samostojni nastopi, sodelovanja, glasba za gledališče itd.

Prvi LP album Ulica talcev je objavil štiri leta kasneje, posnel ga je v studiu Radia Študent, izšel pa je pod okriljem založbe RTV Slovenija. Sledili so albumi Žare Lepotec v Andih, Ljudje, JeBen’t, Asfaltni otroci, Tretje uho, Povabilo na bluz, Carmina profana, Disko Karamazovi, Balade s ceste 1 & 2 in drugi. Med njegovimi antologijskimi skladbami vsi dobro poznamo skladbe Delam, Žare Lepotec, Revolucija in Moja punca ima črno muco. V KUD France Prešeren je v dveh 10-letnih ciklih (Pijano bar 1994-2004; Akkustik teArter 2004-2014) je vsako leto predstavil nov avtorski program raznolikih žanrov in zasedb. Besne pesmi (od 2014) za proteste in stavke (od 2014) z Ano Pupedan je zadnji projekt. Pripravlja za 8. marec Ženske štorije z zanimivo zasedbo.
Že od vsega začetka piše poetične štorije o ljudeh in cinične posmehljivke ter vsakdanje spevne pesmi, a hkrati tudi zahtevne zvočne slike, kakšrne so jazittete, ki se jim posveča zadnja leta. Na novem albumu Silikonski časi, s katerim je po plošči Cerberus hotel (2010) še enkrat ponovil sodelovanje z Big bandom RTV Slovenija, postkatastrofične čase, s katerimi se moramo soočiti – čimprej.

Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Menza pri koritu.