THUNDERBABIES (slo) – promocija CD + gostje: STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ (srb) + UNDERPODNGRABN (slo)

Kdaj?

Friday, 17. Apr. 2015

Ob

21:00


Ob izidu plošče Thunderbabies “kick Off” (FV music 2014)

Thunderbabies so domača brca v rit vsem malodušnim kimavcem, ki se ne morejo odločiti, kaj bi poslušali in na kakšne koncerte bi hodili, kaj jih v sferi sodobne rockovske produkcije privlači in zakaj bi se pravzaprav posvečali sodobnim dratarskim godbam.

Kar dolgo smo čakali na njihov drugi uradni album Kick-off!, ki lahko pomeni začetek ali pa tudi kaj veliko bolj nesramnega. Lahko je brca v rit vsem begajočim ušesom, ki so se izgubila v sferi sedem četrtinskega takta, lahko je tudi poziv vsem, ki jim ni prav všeč lažnjiva bleščavost bednega vsakdana. Zgodba Thunderbabies zajema eksplozivno in dinamično energijo ritmične ekstaze, prepojena je s krutimi kitarskimi rifi in ti se poigravijo z banalnostjo repetitivne realnosti. Vokali so hrapavi in potopljeni v sodobno rockovsko močvirje. Norčujejo se iz patetične vsevednosti, ošabnosti in brezbrižnosti. Pred sabo imamo pravi recept za rock’n’roll terapijo. Punk rock, blues, garaža, high energy rock’n’roll in v končni fazi tudi globoko spoštovanje rock’n’roll tradicije se združuje v sarkastično kritiko sodobnega sveta. “Kick-off!” je nabit z željo in užitkom, ter klicom k svobodi telesa in duha.

Drugi album ekspresivnega četverca Thunderbabies ne navdušuje le z neposrednim rockovskim izrazom, temveč tudi z močnim vsebinskim izbruhom, ki bo prevetril vašo pretepeno, utrujeno, razočarano in zamorjeno dušo. Album vam bo vzbudil željo po neposredni rock’n’roll akciji in to ni prav nič čudnega, saj vas Thunderbabies čakajo že vse od leta 2002, ko je izšel njihov prvi demo album K4-411. V dobrem desetletju je ljubljanska četverica razvila povsem svoj in kredibilen, prepoznaven zvok. Leta 2004 so v samozaložbi izdali prvenec, ki so ga predstavili na številnih koncertih po Sloveniji in tudi čez mejo. Istega leta jih je Radio Študent izbral med 6. finalnih bendov Klubskega maratona. V obdobju med leti 2005 in 2014 so si delili oder s številnimi zanimivimi bendi sodobnega rock’n’rolla kot so Pierced Arrows, The Bellrays, Lombego Surfers, Res Nullius, Hic Et Nunc, Erotic Biljan & His Heretics, The Babies, Muškat Hamburg, itd. Ko se je triu leta 2012 pridružil izjemen ritem kitarist Tomaž Berginc, se je pripravil teren za album, ki bo izšel prav te dni. Bend je dobil povsem svež zagon, vendar to še ni pomenilo konca preoblikovanja. Bobnarja Petra Noseta je konec leta 2013 zamenjal eksplozivni in energični bobnar Juš Šenica, ki igra tudi pri Firespit in je sodeloval z zasedbami kot so Pingo, 4-je, Brbuč Blues band, itd. Četverica se je aprila letos odpravila v studio Soundlab D, Gregorja Dovjaka in v tednu dni je nastala ekstatična rock’n’roll zgodba, ki jo sestavlja kar 16 dinamičnih, kremenitih rock’n’roll poslastic. Album je pravcata rockovska eksplozija, ki vam bo razgibala vaše nepotešene organe…

zasedba:
Alenka Hrvatin Škerjanc (Thunderbaby) – bass, voc.
Juš Šenica – drums, voc.
Tomaž Berginc – guitar, voc.
Brane Škerjanc Bruc – guitar, voc

 

STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ (srb)

Straight Mickey And The Boyz so dinamična, furiozna trojka odličnih rock glasbenikov iz Beograda, ki so vplive iz mnogih razvojnih smeri rocka in sorodnih godb stisnili v vnetljiv in samosvoj glasbeni izraz. Stili in zvrsti, kot so hard rock, garažni rock, punk, hard core, avant jazz in funk so se v dobro prekuhanem loncu, ki ga strastno mešajo Straight Mickey And The Boyz, stalili v omamno dišečo enolončnico, ki ima vonj po dobrem duhu Beograda, ki prekipeva od progresivnih idej in kljubovalne energije.
Z nastopi, ki navdajajo z nalezljivo energijo in vsebujejo dobro mero improvizirane neponovljivosti, ki temelji na telepatski medigri kitare, basa in bobna, so se Straight Mickey & The Boyz s številnimi nastopi v Srbiji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini uveljavili kot ena najbolj talentiranih skupin nove in vitalne regionalne alter rock scene. Straight Mickey & The Boyz so prepričljiv trio, ki diha enotno in roka globoko.
Zametki skupine segajo v srednješolsko obdobje Mikija in Danila. Po številnih rotacijah in mutacijah je Miki pristal na kitari in osrednjem vokalu, Danilo pa na bobnu in vokalu. V epicentru nove srbske rock scene, v Bigzu, kjer vadi dobra polovica aktualne beograjske scene, sta Miki in Danilo igrata za srce in dušo nekaj časa tudi sama kot duo, na kar se jima je okoli leta 2009 kot tretji pridružil basist Boško, izvirno sicer kitarist z izkušnjami iz številnih beograjskih punk, hard core in avant jazz bendov. S tem so nastali Straight Mickey & The Boyz. Medtem ko so druge skupine okoli njih nastopale in objavljale pesmi in plošče, koncertirale in razpadale, so Straight Mickey & The Boyz v svoji veliki sobi na dolgih vajah v miru kuhali samosvoj globoki rock gruv. To delovno etiko zavedno ohranjajo še danes, četudi so že zdavnaj dosegli raven telekinetično povezanega glasbenega organizma, v katerem vsi trije člani kot glasbeniki in pevci enakovredno prispevajo k viharju.
Straight Mickey & The Boyz bodo junija na vinilni plošči objavili istoimenski prvenec, ki je že na voljo na digitalnem downloadu in na servisih, kot je Deezer. Na albumu Straight Mickey & The Boyz je osem pesmi, ki predstavljajo le del celotnega repertoarja skupine. Ploščo je napovedala pesem Crv, za katero je video s posebnim vizualnim vzdušjem režiral sam Miki, kitarist in osrednji pevec skupine.
Straight Mickey And The Boyz se bodo prvič predstavili slovenskemu občinstvu v petek, 17. aprila 2015, ko bodo nastopili v Menzi pri koritu kot posebni gostje z rock transverzale Ljubljana – Beograd na promocijskem koncertu drugega albuma ljubljanskih Thunderbabies.

Na wetransfer linku lahko prevzamete izbor pesmi s prvenca:
https://www.wetransfer.com/downloads/3687e41d2ec6107618a71f5a5483c5f320150324193830/2c08d4fcfa2fe66292c1e0f4c542c0d820150324193830/ab389e

 

UNDERPODNGRABN (slo)

UnderPodnGrabn je relativno svež ansambel / kvartet s Koroške. Igrajo izključno avtorsko glasbo, katero bi lahko opisali kot nekakšno mešanico HC punka in garažnega rock’n’rolla, njihova besedila pa odražajo kritičen odnos do družbe in njenih norm, saj želijo skozi glasbo vsaj malo opozarjati na današnje stanje, zato jim je njihov jezni pridih zvoka trše glasbe še posebej pri srcu. Ime benda je posvečeno lokalni glasbeni sceni, kot tudi prvemu lastnemu prostoru za vaje. Skupina je odprta za nastopanje po dogodkih, seveda predvsem na alternativni / rocknroll sceni. Do sedaj se lahko pohvalijo z uspešnim debitantskim albumom z naslovom ”Free Lobotomy”, ki so jo priklicali k življenju s pomočjo prijateljev pri založbi 101 Records, v nastajanju pa so že novi posnetki.

Zasedba:
Gašper Vaukan – Vaux: vokal, r. kitara
Tomaž Breg – Tommy: bas
Jaka Mori – BJ: l. kitara, b. vokal
Matic Štumberger – Dicky: bobni

Povezava:
https://www.facebook.com/UnderPodnGrabn

 

____________

Vstopnina: 7 €.
Organizacija: FV Music in Menza pri koritu