Ti (Sr) + Sergio Lounge (Sr)

Kdaj?

Saturday, 26. Nov. 2016

Ob

21:00


TI (Beograd, Srbija)

Beograjski psihedelični elektro pop duo Ti se vrača v Ljubljano!

Ti sta Ilija Duni in Trajče Nikolovski – dolgoletna soustvarjalca »Nove srbske scene » (Repetitor, Nežni Dalibor, Petrol, …).

Ilija je svoje dolgoletne glasbene izkušnje zapečatil v zasedbah Petrol in Meatmarket, Trajče pa v White Noise In A White Room in Čistilište.
Oba makedonskih korenin, sta svoj kreativni potencial združila v valilnici pripadnikov »Nove srbske scene«, v stavbi BIGZ-a v Beogradu leta 2012, kjer se je rodil duo Ti. Vlogi dua sta jasno razdeljeni. Vadita v Ilijevi dnevni sobi, kjer Ilija prek kitare in »synt basa« skrbi za melodično sliko zvoka Ti, Trajče pa na elektronskem bobnu spremlja melodične zgodbe Ilije. Vokalno sta si enakovredna.

V Dunijevi dnevni sobi sta povila prvi plošček »Koliko dana«, s katerim sta osvojila koncertne odre po Srbiji in na območju celotne nekdanje Jugoslavije, 2014 pa prvi album »Vidimo se!«. Leto kasneje pa sta v lastnem studiu posnela drugi veliki album »Život v dvoje«.
Zasanjane in tople melodije Dunijeve kitare in basovskih pedalov, občasnih synthovskih vložkov, enostavna hipnotična besedila, Trajčevi ritmi, ki ustvarjajo prijetno atmosfero lenobnega deževnega popoldneva ali poznega prebujanja v dnevu brez obveznosti so nekateri izmed elementov, ki so pustili opazno sled v glasbenem podtalju ex- Yu regije.


Povezavi:
https://twitter.com/grupati
facebook.com/grupa.ti

 

Sergio Lounge (Srbija)

lounge, italo-disco, Å¡lager, eksperimentalna glasba

Ljubljanski publiki se bo v vlogi predskupine predstavila nova zvezda beograjske underground scene Å¡tiriindvajsetletni tastaturist Sergio Lounge.Povezava:
www.facebook.com/loungesergio

 

Organizacija: Menza pri koritu.
Vstopnina: 7€.