Velika otvoritev 6. sezone IGLU (v angleščini) Improvizacijski spektakel

Kdaj?

Sunday, 16. Sep. 2018

Ob

21:00


Impro Metelkova
IGLU + Lena Försch (Nem) + Jim Libby (ZDA): Velika otvoritev 6. sezone IGLU (v angleščini)
Improvizacijski spektakel

IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana bo septembra otvorilo že 6. sezono impro večerov na Metelkovi! Ker je jubileje najlepše praznovati v dobri družbi, se bosta Jušu Milčinskemu, Petru Franklu in Vidu Sodniku na odru pridružila izjemna improvizatorja iz Nemčije in ZDA – v Slovenijo prihajata Lena Försch in Jim Libby!

Lena je igralka, umetniška vodja nemške improvizacijske zasedbe Der Kaktus ter organizatorka enega največjih evropskih impro festivalov v Würzburgu. Kadar ne igra v domačem kraju, potuje po svetu kot improvizatorka in improvizacijska mentorica – nazadnje je šest tednov gostovala v gledališču Courtyard Playhouse v Dubaju. Med njenimi trenutnimi odrskimi projekti sta improvizacijska znanstvena fantastika Time, a foreign land ter predstava B-Sides z Jimom Libbyjem.

Jim pa je Američan, ki že vrsto let živi na Dunaju. Je eden od ustanovnih članov mednarodno priznane zasedbe English Lovers ter polovica super dueta Rocket Sugar Factory. Deluje kot improvizator, mentor, režiser in avtor vsebin za različne medije – med njimi najdemo režijo improvizacijskega performensa za nemško državno gledališče, režijo improvzacijske drame A Time to Dance za BBC ter ko-režijo improviziranega filma Another One Opens. Jima slovensko občinstvo že dobro pozna in se vedno veseli njegovega povratka!

Peterici improvizatorjev, ki se bodo spopadli z zanimivimi improvizacijskimi izzivi, se bo na črnobelih tipkah pridružil Goran Završnik, pionir glasbenega ustvarjanja za improvizacijsko gledališče v Sloveniji!

Igra: Juš Milčinski, Peter Frankl, Vid Sodnik, Lena Försch in Jim Libby
Glasba: Goran Završnik
Luč in zvok: Samo Ljubešić
Vstopnina: 6 eur dijaki in študentje / 8 eur ostali
Produkcija: KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
www.iglutheatre.com